Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Μήνυμα αλληλεγγύης από μετανάστες στην Κρήτη

Εμείς, τα μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, χύνουμε δάκρυα αγανάκτησης, δάκρυα βουβά, για τον εξευτελιστικό θάνατο του μετανάστη εργάτη στη Νίκαια από τα βασανιστήρια της αστυνομίας.
Δεν μας σοκάρει. Δεν είναι η πρώτη φορά. Γνωρίζουμε ότι μόνο όταν θα έρθει η μέρα της πλήρους ισότητας, θα πάψουν οι ταπεινώσεις, η εκμετάλλευση και οι άδικοι θάνατοι.
Αγωνιζόμαστε για να έρθει πιο γρήγορα αυτή η μέρα. Φοβόμαστε όμως πολύ ότι ίσως και να μην προλάβουμε να τη δούμε.
Ίσως να έρθει πρώτα μια άλλη μέρα, που δεν θέλουμε να γνωρίσουμε, ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας. Αν συνεχιστούν οι δολοφονίες, το ξύλο, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, ίσως να γνωρίσουμε την μέρα της σκληρής, απέλπιδας, οργισμένης απάντησης των “κολασμένων”.
Στεκόμαστε στο πλευρό των αλληλέγγυων συλληφθέντων, και απαιτούμε την απόσυρση κάθε κάθε κατηγορίας που τους βαρύνει, αλλά και την άμεση απελευθέρωσή τους.

Χανιά 20-10-2009
Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

1 σχόλιο:

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Την Τετάρτη 21/10 μια σειρά φοιτητικών συλλόγων (Χημικών, Μεταλλειολόγων, Σεμφε και Ηλεκτρολόγων στο Πολυτεχνείο, Φυσικών και Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομικής κ.α.) έβγαλαν ψηφίσματα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Νίκαιας με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή τους, την παύση κάθε δίωξης και την κατάργηση του κουκουλονόμου.