Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (17/10)


400 διαδηλωτές και διαδηλώτριες πορευτήκαμε σήμερα 17 Οκτώβρη στους δρόμους της Νίκαιας σε μια πορεία οργής για την πρόσφατη δολοφονία του 25χρονου πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ από βασανιστήρια στο Α.Τ. Νίκαιας, καλεσμένη από αναρχικές συλλογικότητες και τοπική συνέλευση από τις περιοχές.


Περάσαμε από κεντρικούς δρόμους της περιοχής, από το σπίτι του δολοφονημένου και κατευθυνθήκαμε προς το τμήμα.


Οι μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, Δέλτα και Ζήτα που «συνόδευαν» τη διαδήλωση, μπροστά, πίσω και σε παράλληλους δρόμους, υπέδειξαν την επίσημη τοποθέτηση του σοσιαλιστικού πια Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Προστασίας του Πολίτη!): κάλυψη και στήριξη των βασανιστών φονιάδων, αστυνομική κατοχή της περιοχής για τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης. Εξάλλου, ότι συνέβαινε θα συνεχιστεί: ξύλο βασανιστήρια, εξευτελισμοί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της επικράτειας.


Στη συγκέντρωση και κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της πορείας η βροχή δυνατή. Όμως στο ύψος του Α.Τ. Νίκαιας δεν ήταν μόνο οι στάλες της βροχής. Η διμοιρία του αστυνομικού φράγματος, προστασίας του τμήματος δέχτηκε και μια βροχή από πέτρες.


Η συντεταγμένη συνέχιση της πορείας και αποχώρηση από το σημείο αντιμετώπισε τη συνδυασμένη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ στην πίσω πλευρά και στα πλάγια της πορείας. Οι περιφρουρήσεις κράτησαν ενώ κάτοικοι από τα πεζοδρόμια και τα μπαλκόνια αποδοκίμαζαν ή έβριζαν τον αστυνομικό στρατό κατοχής. Όμως μέσα στο νέφος των δακρυγόνων και την επίθεση των ΜΑΤ με γκλοπς κάποιοι/-ες αποκόπηκαν με αποτέλεσμα να προσαχθούν.


Η πορεία ολοκληρώθηκε στο περιβολάκι της Νίκαιας, όπως ήταν συμφωνημένο και δεδομένων των προσαγωγών ένα μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων προχωρήσαμε σε κατάληψη του Δημαρχείου Νίκαιας για την άμεση απελευθέρωση των αιχμαλώτων συντρόφων και συντροφισσών μας.


Ορισμένοι που αποχώρησαν με τα οχήματά τους σταματήθηκαν στη συμβολή της Πέτρου Ράλλη με τον Κηφισό από μηχανοκίνητες αστυνομικές δυνάμεις και προσήχθησαν επίσης. Ο ακριβής αριθμός των προσαχθέντων παραμένει για την ώρα άγνωστος (παρότι μια σειρά ονομάτων είναι ήδη γνωστά) αλλά σίγουρα διψήφιος, ενώ έχει αρχίσει για κάποιους/-ες διαδικασία απόδοσης κατηγοριών. Το νέο κρατικό δόγμα «δημοκρατία και πυγμή» -έτσι όπως ανακοινώθηκε από το νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά του κόσμου της εξέγερσης και κάθε εν δυνάμει αντιστεκόμενου- σε όλο του το μεγαλείο… Όπως στη συγκέντρωση εργατών και ανέργων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος προχθές Πέμπτη 15 Οκτώβρη έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς. Όπως στα κατεχόμενα εδώ και μέρες Εξάρχεια. Όπως στις πρόσφατες εισαγγελικές παραγγελίες κατά καταληψιών μαθητών. Όπως επίσης προδιαγράφεται για τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών του Πειραιά ενάντια στην πώληση τμήματός του στην COSCO ή τους 1400 απειλούμενους με απόλυση εργάτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η αστυνομική βαρβαρότητα δεν είναι παρά η κατασταλτική εκδοχή της κρατικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας: καταπίεση, εκμετάλλευση, υποταγή, θάνατος.
Η νέα πολιτική διαχείριση αυτό που ήρθε κυρίως να διαχειριστεί είναι την κοινωνική διάσταση της κρίσης των ημερών μας: τη διευρυμένη ανυπακοή και σύγκρουση με τις επιταγές της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Καμιά ψευδαίσθηση λοιπόν. Καμιά αλλαγή δεν θα υπάρξει από καμιά νέα κυβέρνηση. Όπως πάντα άλλωστε. Η κρατική τρομοκρατία συνεχίζεται και μαζί ο αγώνας για κοινωνική και ατομική απελευθέρωση, για έναν κόσμο ελεύθερο χωρίς εξουσία.


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

συνέλευση του κατειλημμένου δημαρχείου νίκαιας

8 σχόλια:

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ (18/10)

Το Δημαρχείο Νίκαιας είναι υπό κατάληψη από ομάδες του αντεξουσιαστικού χώρου από το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από την πορεία διαμαρτυρίας , για τον θάνατο του άτυχου Πακιστανού μετανάστη, που πραγματοποιήθηκε στο Α.Τ. Νικαίας.

Ο Σύλλογος εργαζομένων απαιτεί από τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν από τα όρια του ιστορικού Δήμου της Νίκαιας. Η κατάληψη του Δημαρχείου από τους διαδηλωτές είναι πολιτική πράξη και η προσπάθεια ποινικοποίησης της κρίνεται από εμάς ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική .

Οι εργαζόμενοι της Κοκκινιάς αποδοκιμάζουν απερίφραστα την επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των διαδηλωτών και την αλόγιστη χρήση χημικών μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή . Η αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί δεν μπορεί να τρομοκρατήσει διαδηλωτές και εργαζόμενους.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης θανάτου του μετανάστη συνανθρώπου μας. Καλούμε τον Υπουργό προστασίας του πολίτη να επιληφθεί ο ίδιος αυτής της σκοτεινής υπόθεσης και να μην επιχειρηθεί καμία προσπάθεια συγκάλυψης της τραγικής υπόθεσης.

Ο Σύλλογος εργαζομένων καταγγέλλει με το ποιο κατηγορηματικό τρόπο την ξενοφοβία και τον ρατσισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ελληνική κοινωνία ακροδεξιά κέντρα και παράκεντρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.
-ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.
-ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.
-ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ (18/10)

Ο Δήμος της Νίκαιας ενημερώνει τους πολίτες ότι από το Σάββατο 17/10/2009 -μετά την αστυνομική καταστολή, τα επεισόδια που έγιναν και τη σύλληψη 8 ατόμων κατά τη διάρκεια πορείας καταδίκης για το θάνατο 25χρονου Πακιστανού μετανάστη- το Δημαρχείο της Νίκαιας τελεί υπό κατάληψη από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως μας δήλωσαν. Ζητώντας ταυτόχρονα την απελευθέρωση των συλληφθέντων συναγωνιστών τους.

Θεωρούμε ότι τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να λύνονται με χρήση βίας, με δυνάμεις καταστολής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από τα Υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Εσωτερικών τόσο για τα ακριβή αίτια του θανάτου του Πακιστανού μετανάστη ούτε έχει δοθεί καμιά εξήγηση για τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στους συλληφθέντες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δικαιολογημένα ερωτηματικά για τη στάση της Κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αποκλείουμε κάθε χρήση άσκησης βίας και καταστολής και ζητάμε την απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής περιμετρικά του Δημαρχείου.

Ο Δήμος της Νίκαιας καλεί τον λαό της πόλης σε επαγρύπνηση και πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαικών ελευθεριών.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας
Στέλιος Μπενετάτος

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Από το δελτίο τύπου του δημάρχου της Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου (του ΚΚΕ) σταχυολογούμε ενδεικτικά:
α) Γίνεται αναφορά για θάνατο και όχι δολοφονία μετανάστη, με απουσία μάλιστα του ονόματός του (Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ) γεγονός που ενισχύει την αίσθηση ότι όταν αναφερόμαστε σε μετανάστες έχουμε ενσωματώσει ότι μιλάμε για ανθρώπους Β' κατηγορίας
β) Δεν υπάρχει αναφορά στο ξύλο, τα βασανιστήρια και το ηλεκτροσόκ και απουσιάζει κραυγαλέα ότι όλα αυτά έχουν συμβεί στο Α.Τ. Νίκαιας
γ) Η αναφορά σε απουσία "πειστικών απαντήσεων" σχετικά με τα αίτια θανάτου του Μοχάμεντ και τις διώξεις των διαδηλωτών συνιστά ξεκάθαρη θέση ουδετερότητας με ότι αυτή σημαίνει στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο
δ) Το πρόταγμα του δελτίου τύπου είναι οι γνωστές άκαπνες επικλήσεις για "υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων" κλπ.
Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό αλλά δεν έμεινε και τίποτα που να αξίζει τελικά από αυτό το δελτίο τύπου.

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

ένας καταληψίας από τις περιοχές

Κατόπιν της βραδινής κυριακάτικης συνέλευσης (18/10) στο δημαρχείο Νίκαιας κρίθηκε βάσει των εξελίξεων (μετατροπή των κατηγοριών σε κακουργήματα, βάσει του κουκουλονόμου, για 5 από τους συλληφθέντες) ότι ο κύκλος της συγκεκριμένης κατάληψης έκλεισε τον κύκλο της και οι καταληψίες αποχωρήσαμε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Η κατάληψη που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την καταστολή της διαδήλωσης και τις προσαγωγές αγωνιστών και αγωνιστριών αποτέλεσε σημείο επανασυσπείρωσης των δυνάμεων, ανταλλαγής εκτιμήσεων και τοπική εστία αντιπληροφόρησης. Ενώ παρά της προσδοκίες της δεν κατόρθωσε να αποτελέσει κάποιον ιδιαίτερο μοχλό πίεσης υπέρ των συλληφθέντων συντρόφων και συντροφισσών, παρότι πέρα από τις δικές μας κινήσεις τόσο ο Δήμος Νίκαιας όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου έβγαλαν ανακοινώσεις συμπαράστασης.
Από ένα μεγάλο μέρος της συνέλευσης -συμπεριλαμβανομένων των συντρόφων/συντροφισσών από τις περιοχές- κρίθηκε ότι η συνέχιση της συγκεκριμένης κατάληψης δε θα εξυπηρετούσε πλέον σε κάτι παραπάνω από σήμερα και μετά (ούτε σε επίπεδο αντιπληροφόρησης ούτε ως μοχλός πίεσης). Αντίθετα μπορεί να εγκλώβιζε δυνάμεις και δυνατότητες που είναι απαραίτητες τόσο για τη διάχυση του λόγου για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν και την πορεία του Σαββάτου όσο και για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης στους διωκόμενους/-ες σε όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές αλλά και για την ανάδειξη του ζητήματος σε κεντρικό επίπεδο.
Ο αγώνας και η αλληλεγγύη συνεχίζονται...

(αναδημοσίευση από το athens indymedia)

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Τι έγινε το σαββατοκύριακο στη Νίκαια (1)

Η πορεία ξεκίνησε υπό βροχή γύρω στη 1 και μισή το μεσημέρι του Σαββάτου με τη συμμετοχή 400 περίπου ατόμων. Ξεκίνησε από το Περιβολάκι, πέρασε από το σπίτι του δολοφονημένου μετανάστη και κινήθηκε προς το ΑΤ Νίκαιας που βρίσκεται δίπλα στο Κηποθέατρο. Η «συνοδεία» της αστυνομίας ήταν πολυάριθμη και στενή. Μόλις ο κύριος όγκος της πορείας πέρασε από το στενό στο οποίο βρίσκεται το τμήμα πολλοί σύντροφοι της «ουράς» πέταξαν πέτρες και κόκκινες μπογιές στη διμοιρία που προστάτευε τον χώρο των βασανιστηρίων. Οι ένστολοι συμμορίτες απάντησαν με δακρυγόνα και κινήθηκαν ενάντια στους πορευόμενους. Η πίσω αλυσίδα απάντησε τα δέοντα δίνοντας την ευκαιρία στην πορεία να μην διαπραγματευτεί την συνεκτικότητά της στο δρόμο. Υπήρξε σύγκρουση σώμα με σώμα με αποτέλεσμα δύο τραυματισμούς και κάποιες συλλήψεις. Κάποιοι σύντροφοι/ισσες έκαναν την λάθος επιλογή να αποσπαστούν από την πορεία με αποτέλεσμα, δυστυχώς, να συλληφθούν μόνοι σε παρακείμενα στενά. Οι γειτονιές της Νίκαιας αποδείχτηκαν πολύ φιλόξενες ακυρώνοντας τόνους αρνητικής προπαγάνδας και συκοφαντιών που συνήθως εκπέμπονται σε τέτοιες περιπτώσεις από τους μηχανισμούς της κοινωνικής και πολιτικής χειραγώγησης. Η πορεία συνεχίστηκε με παλμό και κατέληξε στο Περιβολάκι. Εκεί με δεδομένες τις προσαγωγές, τους τραυματισμούς διαδηλωτών αλλά και την επιθετικότητα των δυνάμεων καταστολής σε άτομα που αποχωρούσαν από την περιοχή μετά τη λήξη της πορείας, αποφασίστηκε να καταληφθεί άμεσα το Δημαρχείο Νίκαιας ως σημείο αναφοράς για την εξέλιξη των γεγονότων, ως μέσο πίεσης προς αποτροπή των διώξεων και ως προπύργιο αντιπληροφόρησης τόσο για την υπόθεση του δολοφονημένου μετανάστη όσο και για τους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης.

από το blog της πρωτοβουλίας αναρχικών αιγάλεω
http://anarxikoiaigaleo.squat.gr

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Τι έγινε το σαββατοκύριακο στη Νίκαια (2)

Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα έγινε η πρώτη συνέλευση της κατάληψης από την οποία εκδόθηκε και η αντίστοιχη ανακοίνωση. Η κατάληψη στηρίχθηκε από πολλούς ανθρώπους που συμμετείχαν στην πορεία, από αλληλέγγυους και γείτονες. Οι συλληφθέντες ήταν 11 είχαν ήδη μεταφερθεί στην ΓΑΔΑ επί της Αλεξάνδρας, οι 3 είχαν αφεθεί ελεύθεροι και για τους 8 είχαν συνταχθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος με ορισμένη την ταλαιπωρία τους για την Κυριακή στις 10πμ στην εισαγγελέα Πειραιά αλλά και την Δευτέρα στις 11πμ στον ανακριτή. Η συνέλευση της κατάληψης καλεί στα δικαστήρια για την Κυριακή το πρωί, σε συζήτηση το μεσημέρι στις 3 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 5. Το μεσημέρι ανακοινώνεται η μετατροπή των κατηγοριών σε κακουργήματα για τους 5 από τους 8 συλληφθέντες. Οι «κουκούλες», τα «καλυμμένα χαρακτηριστικά» και οι «βιαιοπραγίες» των διαδηλωτών γίνονται βλακώδη προσχήματα που επιστρατεύονται από το νομικό οπλοστάσιο του σοσιαλδημοκρατικού καθεστώτος. Ενός καθεστώτος που επισφραγίζει με αυτόν τον τρόπο το «αναφαίρετο» μονοπωλιακό δικαίωμα στις ανενόχλητες δολοφονίες, στα ανενόχλητα βασανιστήρια, στην «απαραίτητη βία», στην θεσμισμένη χυδαιότητα… Η παρουσία αλληλέγγυων στα δικαστήρια του Πειραιά πυκνώνει. Στο βαθμό που πρόκειται για κακουργήματα πρέπει να εμφανιστεί ο ανακριτής επιτόπου, οπότε και αλλάζει η δικονομική διαδικασία. Στο κατειλημμένο δημαρχείο Νίκαιας παραμένει πολύς κόσμος παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Ο δήμαρχος εν τω μεταξύ βγάζει μια ανακοίνωση για την κατάληψη αλλά και τα γεγονότα σχετικά ανεκτή για τα πολιτικά μέτρα ενός στελέχους του ΚΚΕ. Η υπόθεση με τον ανακριτή κρατάει μέχρι αργά το βράδυ. Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κόσμος από τα δικαστήρια Πειραιά μεταβαίνει στο κατειλημμένο δημαρχείο όπου γίνεται μια συνέλευση. Αποφασίζεται η λήξη της κατάληψης του δημαρχείου εκτιμώντας σε γενικές γραμμές ότι οι διώξεις πρέπει να αντιμετωπιστούν πλέον σε κεντρικό επίπεδο με την συγκεκριμένη κατάληψη να έχει μαξιμάρει πλέον την συνεισφορά της στην υπόθεση. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή είναι η ανακοίνωση των εργαζομένων στο δημαρχείο Νίκαιας. Οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης της δολοφονίας του Μοχάμεντ αλλά και της διαδήλωσης του Σαββάτου όσον αφορά τις τριγύρω περιοχές αναλήφθηκαν για τις επόμενες μέρες από τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται εκεί και το ζήτημα των διώξεων μεταφέρεται πλέον σε κεντρικό επίπεδο μια και ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για την φιλοσοφία της κατασταλτικής στρατηγικής.

Μια καταστολή με καινούργια χαρακτηριστικά που απειλούν αναμφισβήτητα κάθε αντιστεκόμενο κοινωνικό και πολιτικό χώρο.

Συνεχίζουμε…

από το blog της πρωτοβουλίας αναρχικών αιγάλεω
http://anarxikoiaigaleo.squat.gr

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (19/10)

Μετά τα γεγονότα στη Νίκαια, την δολοφονία του πακιστανού μετανάστη στο ΑΤ της περιοχής, την πορεία αλληλεγγύης του σαββάτου 17/10 και τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε 5 από τους 8 συλληφθέντες αποφασίστηκε κατάληψη στην Πρυτανεία στα προπύλαια επί της πανεπιστημίου. Θα υπάρξουν καλέσματα και ανακοίνωση.

(αναδημοσίευση από το athens indymedia)

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

έτσι για την ιστορία...
(από έναν κοκκινιώτη)

κομβόι φορτηγά ανηφορίζουν από τα μανιάτικα κι από την πέτρου ράλλη...
στολές, όπλα, άντρες στα χακί...
στρατός κατοχής, ταγματασφαλίτες, ρουφιάνοι, εθνικός κορμός

κάθε γωνιά κι οδόφραγμα κάθε σπίτι κι αντίσταση...
περιβολάκι, μάρτης 1944, μάχη της κοκκινιάς...

κάποιοι σ'αυτήν την πόλη εξακολουθούν να έχουν ταξική μνήμη. Όπως κι αν ονομάσεις τον εθνικό κορμό κύριε χρυσοχοίδη, ο ρόλος του στις συνοικίες μας σήμαινε και σημαίνει ιστορικά ένα πράμα. Επιβολή της εκμετάλλευσης με τον πιο χυδαίο κι ωμό τρόπο..κι αν γλιτώσεις από την ανεργία και τη φτώχεια, οι φασίστες (είτε είναι οι φυτεμένοι μανιάτες, είτε οι ένστολοι δολοφόνοι) θα είναι εδώ να σου θυμήσουν τη θέση σου που δεν είναι άλλη από τον πάτο. Στον πάτο προλετάριε, μετανάστη -εσωτερικέ ή εξωτερικέ- στη χωματερή της αθήνας. Δυτικές συνοικίες.

Οι μνήμες δε σβήνονται όσο κι αν προσπαθεί το σφουγγάρι της κοινωνικής συναίνεσης. Πλατεία Αη-νικόλα...πάντοτε παιδιά μεταναστών παίζανε και ματώνανε στα τσιμέντα και στα χώματά της...και το κουβάρι της μνήμης ξετυλίγει τις αρνήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου, όπου η πλατεία υπήρξε μέρος συγκέντρωσης αναρχικών κάπου στη δεκαετία του εβδομήντα μέχρι μια πρώτη επιχείρησης κρατικής πρέζας να αμβλύνει τις αντιστάσεις...

Κι αν ήρθατε για νέα μπλόκα, μία απάντηση μόνο σας αρμόζει. Ιστορικά και συνειδησιακά.

''Σαν κι εσάς προδότες, εγώ έφαγα 65...'' Διαμάντω Κουμπάκη

αναδημοσίευση από το athens indymedia