Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ (22/10)

Δεδομένης της απελευθέρωσης σήμερα και των 3 τελευταίων συντρόφων που κρατούνταν βάσει του κουκουλονόμου από την πορεία της Νίκαιας, στις 17/10, για τη δολοφονία στο τοπικό Α.Τ. του 25χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, η βραδινή συνέλευση της Πρυτανείας αποφάσισε την ολοκλήρωση της κατάληψης.

Η παράλληλη δήλωση του υπουργού δημόσιας τάξης (προστασίας του πολίτη!) περί κατάργησης του κουκουλονόμου δε μας εξαπατά ως προς τη συνέχιση και την ένταση της κατασταλτικής στρατηγικής απέναντι στις ακηδεμόνευτες και αδιαμεσολάβητες εστίες αγώνα. Αντίθετα αποτελεί μια κίνηση πολιτικού ελιγμού για την αποσυμπίεση των κοινωνικών εντάσεων της τελευταίας εβδομάδας και την εκμαίευση ευρύτερων κοινωνικών και θεσμικών συναινέσεων για την απρόσκοπτη εφαρμογή του δόγματος «δημοκρατία και πυγμή». Ενός δόγματος που αποτελεί συνέχεια της αντι-εξεγερτικής εκστρατείας του κράτους, μεθοδεύοντας ταυτόχρονα τη χειραγώγηση, τη συναίνεση και την καταστολή για την αντιμετώπιση της διάχυτης κοινωνικής-ταξικής αναταραχής απέναντι στις επιταγές της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Η κατάληψη λοιπόν της Πρυτανείας έκλεισε τον κύκλο της, παραμένει όμως ανοιχτός ο ορίζοντας της συλλογικής δράσης και της ρηξιακής προοπτικής που χαρακτήρισε τη λειτουργία της. Τα διλήμματα έχουν τεθεί: ο κόσμος της εξέγερσης, της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης απέναντι στις δυνάμεις της εξουσίας, της χειραγώγησης, της συναίνεσης, της καταστολής. Οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί που δίνονταν πάντα: στο δρόμο.

Γι’ αυτό καλούμε σε νέα συνέλευση, το Σάββατο 7 Νοέμβρη, 18:00μμ, στο Πολυτεχνείο.

κατάληψη πρυτανείας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=500168

πρτφ