Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Αντι-εκλογικά καρέ μέσα στον χώρο και τον χρόνο

Χωρικά καρέ: από τους τοίχους των περιοχών μας
Αντι-εκλογικά αφισάκια Α4 με την υπογραφή ΒΙΑΙΟΙ, ΒΡΩΜΙΚΟΙ, ΦΤΩΧΟΙ (και άλφα σε κύκλο πάνω σε πειρατική νεκροκεφαλή) σε κεντρικά σημεία του Κερατσινίου και της Νίκαιας (ενδεχομένως και άλλων δήμων στις περιοχές μας).






Χρονικό καρέ: 35 χρόνια μετά... σα να μην πέρασε μια μέρα
Η πρώτη αντι-εκλογική προκήρυξη της μεταπολίτευσης από τους αναρχικούς του Πολυτεχνείου, ζωντανή και επίκαιρη όσο ποτέ...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, πέρασαν τόσα χρόνια αλλά η ποιοτικοποίηση του αναρχικού λόγου σε μερικές περιπτώσεις όπως αυτή που παραθέτετε είναι θλιβερή. Η προκήρυξη του 1974 απέχει με τρομερή διαφορά από τον φτηνό λαϊκισμό, την συνθηματολογία και τον καφενοβιακό λόγο των "φτωχών, βρώμικων κ.α"
Ευτυχώς, που αυτός ο λαϊκισμός δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των αναρχικών.

Συντροφικά

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Καταρχήν συγνώμη που από αμέλεια δική μας δημοσιεύουμε το σχόλιο με 3 ημέρες καθυστέρηση (δεν κοιτάξαμε αυτές τις μέρες για εισερχόμενα σχόλια).
Κατά δεύτερο θεωρώ ότι η ποιοτικοποίηση του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού λόγου μέσα στα χρόνια είναι δεδομένη τόσο από θεωρησιακής και αναλυτικής πλευράς όσο και από πλευράς πολυθεματικότητας με τάσεις όλο και μεγαλύτερης θεματικής διεύρυνσης.
Τώρα αν σε κάποιον/-α δεν άρεσαν τα συγκεκριμένα αφισάκια, και μπορεί και οφείλει να καταθέσει την άποψη-κριτική του/της.
Εμείς από την πλευρά μας τα αναρτήσαμε στο μπλογκ γιατί τα είδαμε κολλημένα στις περιοχές που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, χαρήκαμε που υλικό το οποίο δεν προέρχεται από το στέκι μας βρέθηκε στις περιοχές μας και χωρίς δεύτερη σκέψη τα δημοσιεύσαμε. Και δεν είχαμε λόγο να σχολιάσουμε (θετικά ή αρνητικά) τον λόγο που αποτυπώνουν τα συγκεκριμένα αφισάκια δεδομένου ότι αποτυπώσαμε τον δικό μας αντι-εκλογικό (και όχι μόνο) λόγο μέσω του κειμένου και της αφίσας του στεκιού.
Από εκεί και πέρα η κριτική είναι αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνικής δράσης με την προϋπόθεση να είναι γόνιμη και να μην είναι ανέξοδη.
Ένας σύντροφος από το ΡΕΣΑΛΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά κι εγώ τα είδα στη γειτονιά μου και δεν χάρηκα καθόλου. Τη στιγμή που υπάρχουν τόσα σοβαρά και ανοιχτά κοινωνικά και πολιτικά θέματα τοποθετούνται αναρχικοί με φτηνό χαβαλέ και λαϊκισμό καφενείου... Δεν νομίζω πως ό,τι υπογράφεται από αναρχικούς πρέπει να αναρτιέται υποχρεωτικά στα ιστολόγιά μας επειδή απλά κυκλοφοράει στην περιοχή μας. Τουλάχιστον όχι άκριτα. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι συμπληρώνει τον πολιτικό σας λόγο... Παράδοξο βέβαια γιατί ο δικός σας λόγος είναι και τεκμηριωμένος και μακριά από συνθηματολογίες και χαρακτηριστικά πολιτικού οπαδισμού. Η κριτική μου δεν είναι ανέξοδη και επιπλέον δεν πιστεύω ότι η ποιοτικοποίηση του αναρχικού λόγου επέρχεται με ευγένειες και χτυπήματα στην "συντροφική" πλάτη...Τέλος πάντων, μπορεί και να υπερβάλλω λίγο μια και μιλάμε για μερικά αφισάκια στα οποία ίσως δίνω και μεγαλύτερη σημασία απ' ό,τι έχουν

και πάλι συντροφικά

Ανώνυμος είπε...

ο παραπανω μαλλον ανοικει σε καποιο κομματικο μαγαζακι και φοβαται μη χασει καμια ψηφο. ας καταλαβουν παντως οσοι τουλαχιστον θεωρουν τους ευατους τους κουμουνιστες οτι οι ψηφοι δε σημαινουν τιποτα(μακαρι οσοι ψηφιζαν αριστερα να ασχολουνταν και με τον κοινωνικο αγωνα, αντι αυτος να περιοριζεται μονο στη ψηφο) αλλα ισα ισα καλλιεργουν την αναθεση της διαχειρησης των θεματων που μας αφορουν ΟΛΟΥΣ σε λιγα ατομα, πραγμα που καλλιεργει τον ωχαδερφισμο και την απαθεια.
χαρακτηριστικο ας πουμε ειναι το ποσοι ψηφιζουν αριστερα και ποσοι κατεβαινουν σε ποριες που καλη η αριστερα η συγκεντρωσεις, αριθμος φυσικα πολλοι μικροτερος.
ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΙ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΙ