Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Απεργία πείνας 30 μεταναστών στο Α.Τ. Δραπετσώνας, καθημερινές εξεγέρσεις στην Παγανή Λέσβου

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι εξεγέρσεις των εκατοντάδων έγκλειστων προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Παγανής στη Λέσβο, που απαιτούν την ελευθερία τους.
Πρόκειται για έναν αγώνα που διεξάγεται ακατάπαυστα το τελευταίο δίμηνο και οξύνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες την απελευθέρωση δεκάδων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι κρατούνται για μήνες μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν χαρτιά.
Την ίδια στιγμή από τις 23 Οκτώβρη στα κρατητήρια του Α.Τ. Δραπετσώνας έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας 30 μετανάστες «χωρίς χαρτιά» από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Κουρδιστάν μετά από διοικητική απόφαση για παράταση της κράτησής τους για άλλους 3 μήνες.
Έχοντας ήδη κλείσει 3 μήνες φυλακισμένοι (στο φημισμένο από τη δεκαετία του ΄90 ως αποθήκη ψυχών Α.Τ. Δραπετσώνας) για το «έγκλημα» της εξαναγκασμένης -λόγω φτώχειας ή πολέμου- φυγής τους, της προσπέρασης συνόρων και της μετακίνησής τους «χωρίς χαρτιά» (επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα δηλαδή), απαιτούν το αυτονόητο: την άμεση απελευθέρωση τους.
Το Α.Τ. Δραπετσώνας σε μια προσπάθεια αποθάρρυνσης και κάμψης του αγώνα τους, τούς περιόρισε τις τηλεφωνικές κάρτες επικοινωνίας με τον «έξω κόσμο».
Από την Παγανή της Λέσβου μέχρι το Α.Τ. Δραπετσώνας άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων προσφύγων και μεταναστών, καταστροφή των στρατοπέδων συγκέντρωσης και κάθε χώρου κράτησης, για έναν κόσμο χωρίς χαρτιά, σύνορα, κράτη, εθνικά ιδεώδη, εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: