Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

"Δημοκρατία και πυγμή"

"Δημοκρατία και πυγμή", το νέο κρατικό δόγμα όπως διατυπώθηκε από τα χείλη του υπουργού δημόσιας τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
"Δημοκρατία και πυγμή". Όπως λέμε εξαθλίωση και βαρβαρότητα, βασανιστήρια και αστυνομικός στρατός κατοχής. Όπως λέμε ανεργία και ανέχεια στη Ν/Ζώνη στο Πέραμα, ξύλο και ηλεκτροσόκ στο Α.Τ. Νίκαιας, κατεχόμενα Εξάρχεια.

Πόσο μοιάζουν αλήθεια όλα αυτά (τηρουμένων πάντα των αναλογιών) με τη λεηλασία της καπιταλιστικής περιφέρειας, τους λιμούς και την επισιτιστική "κρίση". Πόσο μοίαζουν με τα πρότυπα κολαστήρια βασανισμού τύπου Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ. Πόσο μοιάζουν με τον εκδημοκρατισμό των απείθαρχων αγρίων και τους "απελευθερωτές" στρατούς κατοχής. Το σύστημα αρέσκεται στη γεωμετρία.
Χθες Πέμπτη 15/10 το πρωί ήταν οι εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης έξω από το υπουργείο εργασίας στην οδό Πειραιώς, σήμερα Παρασκευή 16/10 στις 5:30μμ είναι το κάλεσμα συλλογικοτήτων, ατόμων και κατοίκων για συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, αύριο Σάββατο 17/10 στις 12:00 η πορεία από το περιβολάκι στη Νίκαια.
"Δημοκρατία και πυγμή"... Οι απαντήσεις συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί που ήταν πάντα: στους δρόμους. Καλή αντάμωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: