Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

για τις συλλογικές κουζίνες...



Τον Γενάρη 2009 δημιουργήθηκε η "Συνέλευση Eξεγερμένων Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Πειραιά" από κόσμο των περιοχών που ήθελε να μεταφέρει το «πνεύμα του Δεκέμβρη» στις γειτονιές, από ανθρώπους που με νωπό το εξεγερτικό βίωμα αρνούνταν να επιστρέψουν στην κανονικότητα των συμβάσεων, των συμβιβασμών, του ακρωτηριασμού των επιθυμιών. Απομακρυνόμενοι από το κοινωνικό περιβάλλον του Δεκέμβρη η συνέλευση μετονομάστηκε σε "Συνέλευση αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και δράσης Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Πειραιά". Περίπου δυο χρόνια μετά τη συγκρότησή της και μετά από έναν κύκλο πολυποίκιλων δράσεων και κοινωνικών παρεμβάσεων η συνέλευση έκλεισε τον κύκλο της, δεδομένης της δημιουργίας συλλογικών σχημάτων ανά περιοχή και της ανάγκης συνεργασίας και συντονισμού τους σε νέες διαφορετικές βάσεις.
Το μπροσουράκι που δημοσιεύουμε κυκλοφόρησε εκείνη την περίοδο στο πλαίσιο συλλογικών κουζινών που πραγματοποίησε η συνέλευση. Η άποψη που κατατίθεται είναι αυτή που χαρακτηρίζει και τις συλλογικές κουζίνες που πραγματοποιούνται την 1η και 3η Κυριακή κάθε μήνα στο Ρεσάλτο. Για τον λόγο αυτό το μπροσουράκι τυπώθηκε ξανά σε κάποιες δεκάδες αντίτυπα για την θεματική της Παρασκευής 2/11 «Το ψωμί που τρώμε» και τη συλλογική κουζίνα της Κυριακής 4/11.

1 σχόλιο:

ανταλλακτικά κουζινών είπε...

Οι συλλογικές κουζίνες είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους βοηθούν στην δημιουργία τους.