Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παρασκευές στο Ρεσάλτο & Συλλογικές Κουζίνες - Νοέμβρης 2012


Οι θεματικές των Παρασκευών στο Ρεσάλτο για τον Νοέμβρη:
2/11
Προβολή ντοκιμαντέρ: «Το ψωμί που τρώμε» (Our Daily Bread/Unser täglich Brot) του N. Geyrhalter (92’)
Η διαδρομή του φαγητού που τρώμε από τη στιγμή της πρωτογενούς παραγωγής μέχρι το στάδιο της τελικής προετοιμασίας προς κατανάλωση, με φόντο την απόλυτη βιομηχανοποίηση και εντατικοποίηση της παραγωγής - Έντυπο υλικό για τις συλλογικές κουζίνες.
9/11
Παρουσίαση της μπροσούρας «Μιλιταρισμός και αντιμιλιταρισμός στο Ισραήλ: μια συζήτηση με έναν σύντροφο της συλλογικότητας “Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος” και ένα κείμενο της αρνήτριας στράτευσης Sahar Vardi» από την Πρωτοβουλία για την Ολική Άρνηση Στράτευσης – Συζήτηση 
16/11 
Πολυτεχνείο ’73: "Μια εξέγερση δεν μπαίνει ποτέ στα μουσεία". 
Προβολή βίντεο - συζήτηση

23/11

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΥΦΟΡΙΕΣ & ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΛΗΘΗΣ, Η ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΒΑΘΑΙΝΕΙ...
Σχετικά με το ζήτημα των ουσιών, «νόμιμων» και «παράνομων».
Προβολή βίντεο, έντυπο υλικό (μπροσούρες), εισήγηση, συζήτηση.

30/11 
«Η σιωπή μας, ο Xρυσός τους»
Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Αγώνας για τη γη και την ελευθερία.
Προβολή εισαγωγικού βίντεο και εισήγηση από το "Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού". Θα ακολουθήσει συζήτηση. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν και αντίτυπα της μπροσούρας «ενάντια στα μεταλλεία χρυσού» του συντονιστικού Θεσσαλονίκης.


4/11 & 18/11 (12.00 το μεσημέρι) - Συλλογικές κουζίνες
Συναντιόμαστε, πίνουμε καφέ, μαγειρεύουμε, τρώμε και καθαρίζουμε όλοι μαζί, ενάντια στους ρόλους του πελάτη, του μάγειρα, του σερβιτόρου, του λαντζέρη (η ώρα φαγητού υπολογίζεται μεταξύ 2.00 και 3.00μμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: