Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι στις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας 6-7 Νοέμβρη

Τα νέα «νέα μέτρα» κοινωνικού ενταφιασμού ψηφίστηκαν έστω και με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη συνδρομή των αστυνομικών μονάδων καταστολής, των οχημάτων ρίψης νερού (αύρες) και τόνων χημικών. Σε μια επίδειξη κρατικού αυταρχισμού και κυβερνητικής αλαζονείας.
Τα μέτρα ψηφίστηκαν χωρίς όμως να έχει εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης δανείου, η οποία θα πάει άλλωστε αποκλειστικά στις τράπεζες. Και δε θα περάσει πολύς καιρός που ένα επόμενο πακέτο επώδυνων ταξικών-αντικοινωνικών μέτρων θα κατατεθεί. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-16, στο οποίο συμφώνησαν οι δύο τρόικες (εσωτερικού και εξωτερικού), προβλέπει άλλα 5 δις μέτρων που δεν έχουν ακόμα συγκεκριμενοποιηθεί. Συν όσα επιπλέον κριθούν «απαραίτητα» λόγω των «αποκλίσεων από τους στόχους».
Η καπιταλιστική ερημοποίηση, η αρπακτικότητα του κεφαλαίου (ντόπιου και διεθνούς), οι προσταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, η κρατική αναλγησία και βαρβαρότητα, θα συνεχιστούν. Και μαζί ο αγώνας για κοινωνικό αυτοκαθορισμό και απελευθέρωση από τα δεσμά της σύγχρονης οικονομικής και πολιτικής τυραννίας, τα αυτοοργανωμένα δίκτυα αντίστασης και αλληλεγγύης μέσα στις γειτονιές.
Η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι στο πλαίσιο του απεργιακού διήμερου:
- συμμετείχε το πρωί της Τρίτης 6 Νοέμβρη στην απεργιακή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τις υπόλοιπες συνελεύσεις γειτονιών
- διοργάνωσε το πρωί της Τετάρτης 7 Νοέμβρη συγκέντρωση στην πλ. Λαού και τοπική πορεία στα Ταμπούρια
- συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοέμβρη, μέρα ψήφισης των μέτρων, στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, σε κοινό μπλοκ με τις άλλες συνελεύσεις γειτονιών.
Όπως γράψαμε και στην προκήρυξη που μοιράζαμε στην περιοχή αυτές τις μέρες: «Μόνο έτσι θα αντέξουμε μες την επιβαλλόμενη κοινωνική ερείπωση και βαρυχειμωνιά και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα άνοιξη: με συντροφικότητα κι αντάρτικη καρδιά».
Επόμενη συνέλευση: Δευτέρα 12 Νοέμβρη, 7.00μμ, πλατεία Λαού (Ταμπούρια)

αναδημοσίευση από το blog της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: