Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Διήμερο Παρεμβάσεων 23 & 24 Ιούνη, σε Κερατσίνι & Πέραμα από τη Συνέλευση εξεγερμένων από Σαλαμίνα, Πέραμα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Νίκαια

Την Τρίτη 23 Ιούνη (8:00μμ, στην Πλ. Λαού, στο Κερατσίνι) και την Τετάρτη 24 Ιούνη (8:00μμ, στην Πλ. Ηρώων στο Πέραμα) η Συνέλευση εξεγερμένων από Σαλαμίνα, Πέραμα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Νίκαια (μεταδεκεμβριανό εγχείρημα στις περιοχές μας), θα πραγματοποιήσει διήμερο παρεμβάσεων (με ταμπλώ, μικροφωνική και κείμενα) για την καπιταλιστική κρίση.
Κεντρικό σύνθημα: ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Και επιδίωξη των παρεμβάσεων: η προώθηση των σχέσεων κοινότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των εκμεταλλευόμενων, η προώθηση της λογικής της επίθεσης στον κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

"Η Συνέλευση Εξεγερμένων στις περιοχές μας είναι ένα μεταδεκεμβριανό αντιιεραρχικό-αντιεξουσιαστικό εγχείρημα αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε μετά την εκδήλωση για την εξέγερση του Δεκέμβρη στο ΡΕΣΑΛΤΟ στις 14/2/2009.
Η προσέλευση πολλών ανθρώπων από τις περιοχές μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση (Πέραμα, Σαλαμίνα, Κερατσίνι, Νίκαια, Αιγάλεω, Πειραιάς) και το αμοιβαίο ενδιαφέρον για μια τέτοια απόπειρα οδήγησαν στη συγκρότηση της Συνέλευσης, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κόμματα και δημοτικές παρατάξεις και είναι δεδομένη η εχθρότητά της για κάθε εξουσία και μεσολάβηση.
Μέχρι στιγμής η Συνέλευση Εξεγερμένων (στην οποία δε συμμετέχει πλέον λόγω απόστασης και τοπικών της προτεραιοτήτων η Πρωτοβουλία Αναρχικών Αιγάλεω) έχει διοργανώσει την πορεία στο Πέραμα στις 7 Μάρτη για το πόρισμα σκύλευσης των μαζικά εξοντωμένων εργατών στη Ν/Ζώνη τον Ιούλη 2008, έχει καλέσει με αφίσα και κείμενο στην πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και προφυλακισμένους της εξέγερσης στις 11 Απρίλη από την Πλ. Ελευθερίας στις φυλακές Κορυδαλλού και έχει συμβάλλει στην προπαγάνδιση της πορείας ενάντια στα νέα κατασταλτικά μέτρα και τη στοχοποίηση των καταλήψεων στις 28 Απρίλη από το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια. Στην παρούσα φάση η Συνέλευση επεξεργάζεται το ζήτημα της πολυεπίπεδης κρίσης του συστήματος, στην προοπτική άρθρωσης λόγου και πραγματοποίησης παρεμβάσεων στις περιοχές μας." (κείμενο από το νέο τεύχος Νο.4 της εφημερίδας ΡΕΣΑΛΤΟ)




Για να διαβάσετε το σχετικό κείμενο της Συνέλευσης Εξεγερμένων, πατήστε εδώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

poly kalh protobolia