Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Πίσω μισάνθρωποι

Νέα παρέμβαση 150 αναρχικών-αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιούνη από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, με αντίστοιχα χαρακτηριστικά με την προηγούμενη στις 28/5: μοίρασμα κειμένων, αφισοκόλληση, άνοιγμα της παιδικής χαράς. Είχαν προηγηθεί άλλες 2 φόρες ενδιάμεσα από την προηγούμενη παρέμβαση κατέβασμα των συρματοπλεγμάτων και ξύλων με τα οποία οι μισάνθρωποι είχαν κλείσει ξανά την παιδική χαρά σε αντικατάσταση της «απαχθείσας» πόρτας.
Τη φορά αυτή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης γύρω στα 20 άτομα, περίοικοι μαζί με 4-5 φασιστοειδή, μαζεύτηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας, δίπλα στη διμοιρία φύλαξης του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, προκαλώντας τους συγκεντρωμένους με βρισιές. Στην προσπάθεια τους να πλησιάσουν την πλατεία και τους συγκεντρωμένους κατά τη στιγμή της αποχώρησης τους, τα μέλη της περιφρούρησης τους «απέτρεψαν» και τους «οδήγησαν» και πάλι στην αγκαλιά των ΜΑΤ.
Με την αποχώρηση από την πλατεία (μέσω της Αχαρνών και της Δεριγνύ προς την ΑΣΟΕΕ) η πίσω πλευρά των διαδηλωτών δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ με γκλοπς, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, η οποία αναχαιτίστηκε από την ψύχραιμη αντίδραση των συντρόφων στα μετόπισθεν. Η συνέχεια δόθηκε στη συμβολή Δεριγνύ και Πατησίων με μάχες σώμα με σώμα με άνδρες των ομάδων Ζήτα και Δέλτα, οι οποίοι 100 περίπου στον αριθμό με 60 τουλάχιστον μηχανές επιχείρησαν να εγκλωβίσουν την πορεία που έφτανε στην ΑΣΟΕΕ. Αποτέλεσμα, 5 διαδηλωτές συλληφθέντες (με καταγέλαστες κατηγορίες περί αντίστασης κατά της αρχής, εξύβρισης, σωματικών βλαβών στους αστυνομικούς κ.α.) 2 εκ των οποίων σοβαρά τραυματισμένοι.
Την ίδια στιγμή στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα κάτοικος της περιοχής επισκέφθηκε με το παιδί του την (προσωρινά) ανοιχτή παιδική χαρά για να δεχτεί ύβρεις, απειλές και προπυλακισμό από 50-60 οπαδούς αυτού του ιδιότυπου απαρτχάιντ. Η μεσολάβηση των μπάτσων κατέληξε σε προσαγωγή του ανθρώπου στο αστυνομικό τμήμα, ενώ τα φασιστόμουτρα συγκεντρώθηκαν στη γωνία του τμήματος φωνάζοντας και πετώντας αντικείμενα, ζητώντας τον στα χέρια τους σε μια επίδειξη του κανιβαλισμού που τους χαρακτηρίζει.
Πίσω μισάνθρωποι, τα ρατσιστικά και κατασταλτικά πογκρόμ δε θα περάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: