Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Για τις διήμερες παρεμβάσεις του ΡΕΣΑΛΤΟ (21-22/6) και της Συνέλευσης Εξεγερμένων από τις περιοχές μας (23-24/6)





Το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας μας (ΡΕΣΑΛΤΟ τεύχος 4), το πρόσφατο κείμενο της Συνέλευσης Εξεγερμένων από Σαλαμίνα, Πέραμα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Νίκαια για την καπιταλιστική κρίση, μπροσούρες με διάφορες θεματικές (όλα χωρίς αντίτιμο), ταμπλώ για την εξέγερση του Δεκέμβρη, για τις μεταδεκεμβριανές εστίες κοινωνικής αντίστασης, για τα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα, προβολές βίντεο για τις καταλήψεις κτιρίων και εδαφών, για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, για το Νταχάου της Πέτρου Ράλλη, για την ανάδυση της ακροδεξίας ως παραμέτρου του δημοκρατικού ολοκληρωτισμού, για τις ιστορικές φάσεις (επιβολής, κρίσεων και αναδιαρθρώσεων) του καπιταλισμού 2,5 αιώνες τώρα μέχρι την πολυεπίπεδη συστημική κρίση των ημερών μας.
Εκατοντάδες άνθρωποι για 3 ημέρες στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και 1 ημέρα στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα διασταυρώθηκαν με το πολύμορφο μήνυμα της εξέγερσης, με τα προτάγματα της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό, ενάντια στην καταστολή και την κρίση.
Οι παρεμβάσεις καθημερινά διαρκούσαν 3 ώρες. Η μικροφωνική στηνόταν παίζοντας μουσική με ενδιάμεσες ανακοινώσεις, έντυπο υλικό μοιραζόταν και "πηγαδάκια" συζητήσεων προέκυπταν με τους διερχόμενους, ενώ την πρώτη ημέρα εκδηλώσεων της Συνέλευσης Εξεγερμένων από τις περιοχές μας (23/6) η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με αναγραφή συνθημάτων σε 4 τράπεζες που βρίσκονται απέναντι από την πλατεία Λαού.
Η εφημερίδα ΡΕΣΑΛΤΟ θα συνεχίσει τις επόμενες 2 εβδομάδες να μοιράζεται σε παρεμβάσεις, δρόμους, στάσεις και πλατείες των περιοχών μας (μπορεί κάποιος/-α να τη βρει και στο στέκι) ενώ το επόμενο ραντεβού στο δρόμο είναι για τις 7 Ιούλη 7:00μμ, στην πλατεία Ομονοίας, στην κεντρική πορεία που διοργανώνεται από αναρχικούς/-ες, αντιεξουσιαστές/-ριες και αλληλέγγυους/-ες ενάντια στα ρατσιστικά και κατασταλτικά πογκρόμ, ενάντια στο σύγχρονο απαρτχάιντ που ορθώνεται. Καλή αντάμωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: