Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Διήμερο εκδηλώσεων από το ΡΕΣΑΛΤΟ, 21 & 22 Ιούνη, 8:00μμ, στην Πλ. Λαού - Κερατσίνι

2 ημέρες, με εικόνες που "μιλούν" για αντίσταση, αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη. Που "μιλούν" για το δεκέμβρη που συνεχίζεται παρά τον σφοδρό ιδεολογικό πόλεμο και τα κατασταλτικά μέτρα. Που "μιλούν" για την εξέγερση, τους συλληφθέντες της και την αλληλεγγύη. Που "μιλούν" για την εργοδοτική επίθεση με βιτριόλι κατά της μαχόμενης γυναίκας-μετανάστριας-εργάτριας Κωνασταντίνας Κούνεβα και το πολύμορφο πανελλαδικό κίνημα αλληλεγγύης. Που "μιλούν" για την κρατική δολοφονία της αγωνιζόμενης κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη και τις κινήσεις αντιπληροφόρησης και αντεκδίκησης που ακολούθησαν. Που "μιλούν" για το σύγχρονο Νταχάου της Πέτρου Ράλλη και τον διήμερο ξεσηκωμό των μεταναστών στις 21-22 Μάη. Που "μιλούν" για τα μεταδεκεμβριανά εγχειρήματα των συνελεύσεων στις γειτονιές και των καταλήψεων κτιρίων και πάρκων.
2 ημέρες με ταμπλώ, έκθεση αφίσας, μικροφωνική, έντυπο υλικό, το νέο τεύχος της εφημερίδας του στεκιού, "πηγαδάκια" και προβολές βίντεο για τις παραπάνω θεματικές. 2 ημέρες γι' αυτά που συντελούνται το τελευταίο 6μηνο, για όλα αυτά που συνεχίζονται...
Σας περιμένουμε, με καλή διάθεση και πολυποίκιλο υλικό, Κυριακή 21 Ιούνη & Δευτέρα 22 Ιούνη, 8:00μμ, στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι.


1 σχόλιο:

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Mεταδεκεμβριανά εγχειρήματα στη μητρόπολη

Μέρα τη μέρα, 6 μήνες τώρα, ο κόσμος της εξέγερσης πολλαπλασιάζει τα εγχειρήματα του και διευρύνει τα μέτωπα αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.
Από το πολύμορφο και δυναμικό πανελλαδικό κίνημα αλληλεγγύης στη μαχόμενη γυναίκα-μετανάστρια-εργάτρια στην καθαριότητα των σταθμών του ΗΣΑΠ Κωνσταντίνα Κούνεβα, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο και στο στόμα από μπράβους των αφεντικών της (τής εργολαβικής εταιρείας καθαρισμών και υπενοικίασης εργαζομένων ΟΙΚΟΜΕΤ του μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά Νικήτα Οικονομάκη) μέχρι τις εκδηλώσεις, τις συναυλίες, τις παρεμβάσεις και τις πορείες αλληλεγγύης στους διωκόμενους και προφυλακισμένους της εξέγερσης.
Από τη σύγκρουση κατοίκων της Κυψέλης με τις «μπουλντόζες της ανάπλασης» (και τις διμοιρίες φύλαξής τους) του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη (και των μεγαλοεργολάβων που εξυπηρετεί) μετά την κοπή 40 αιωνόβιων δέντρων για τη μετατροπή του πάρκου στη συμβολή Κύπρου και Πατησίων σε υπόγειο πάρκινγκ (το πάρκο έκτοτε έχει καταληφθεί και περιφρουρείται από τους κατοίκους, οι οποίοι προχώρησαν σε δεντροφύτευση και σειρά εκδηλώσεων) μέχρι την κατάληψη του πρώην πάρκινγκ στις οδούς Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια από τους κατοίκους και την μετατροπή του σε αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο με σπάσιμο του μπετόν, δεντροφύτευση, δημιουργία παιδικής χαράς, καθημερινή συντροφιά και εκδηλώσεις.
Από τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που συγκεντρώνονται κάθε Παρασκευή στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών και χώρο κράτησης μεταναστών «χωρίς χαρτιά» της Πέτρου Ράλλη για κατάθεση αίτησης ασύλου, βιώνοντας την εξαπάτηση, τον εξευτελισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα (3 νεκροί και πολλοί τραυματισμένοι το τελευταίο εξάμηνο από την εβδομαδιαία αστυνομική «περιποίηση») μέχρι τις δράσεις αντιπληροφόρησης και αντεκδίκησης για την κρατική δολοφονία της αγωνίστριας κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη κατά την πρόσφατη πειθαρχική-εκδικητική μεταγωγή της από τις φυλακές της Θήβας στη Νεάπολη Κρήτης (η Κατερίνα πρωτοστατούσε στον αγώνα των γυναικών κρατουμένων ενάντια στους ταπεινωτικούς κολπικούς ελέγχους και τις άθλιες συνθήκες κράτησης).
Από τις μεταδεκεμβριανές τοπικές συνελεύσεις σε μια σειρά περιοχών (Αγ. Δημήτριος, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Νέα Φιλαδέλφεια, Πετράλωνα-Κουκάκι, Κερατσίνι-Πέραμα-Σαλαμίνα-Νίκαια-Αιγάλεω) και τις καταλήψεις κτιρίων στη Νέα Σμύρνη, τη Νέα Φιλαδέλφεια και τα Πετράλωνα από τις αντίστοιχες συνελεύσεις μέχρι τη νέα κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά που ήρθε να κοσμήσει το κέντρο της Αθήνας.
Όλα συνεχίζονται...

ΡΕΣΑΛΤΟ - αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης & ρήξης
(κείμενο σχετικό με το διήμερο εκδηλώσεων από το νέο τεύχος της εφημερίδας του στεκιού που θα διανέμεται το επόμενο διάστημα χέρι-χέρι, χωρίς αντίτιμο, στις περιοχές μας, σε δρόμους, πλατείες και παρεμβάσεις)