Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Για την εμπρηστική επίθεση στον ΑΓΡΟ το βράδυ της Τετάρτης 23 Δεκέμβρη

Την Τετάρτη το βράδυ 23/12 ο Αγρός, το Αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο Πάρκο Τρίτση δέχτηκε εμπρηστική επίθεση –στις 23:45 καλέστηκε η πυροσβεστική και λίγο αργότερα οχήματά της έσβησαν τη φωτιά. Τα φασιστοειδή περίμεναν να φύγουμε από το χώρο και λίγο αργότερα μπήκαν στα σκοτεινά και μουλωχτά, όπως μαρτυράει το σπασμένο κάγκελο που βρήκαμε στο πίσω μέρος της κατάληψης. Οι σημαντικότερες υλικές ζημιές έγιναν στο χώρο αποθήκευσης των εργαλείων και της δεξαμενής νερού –όπου βρίσκεται και το διαρρηγμένο παράθυρο. Όπως όλα δείχνουν περιέλουσαν ό,τι μπορούσαν με εύφλεκτο υγρό, ενώ στο χώρο βρέθηκαν καμένα κομμάτια μιας τσάντας πλάτης, φιτίλια, εμποτισμένα πανιά με εύφλεκτο υγρό, φελιζόλ κ.α. τυλιγμένα σε πετσέτα. Το μικρό φυτώριο στα δεξιά της κατάληψης, όπου φιλοξενούνταν κάποια φυτάκια μέχρι να φυτευτούν στο χωράφι, καταστράφηκε επίσης –χωρίς φωτιά! Οι ζημιές όπως είπαμε είναι μόνο υλικές, περιορισμένες και επισκευάσιμες.

Η επίθεση στον αγρό, συμπληρώνει μια σειρά άλλων που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα σε στέκια και καταλήψεις, όπως στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη στις 2/11, η επίθεση με μολότωφ στην κατάληψη Villa Amalias στις 3/11, η εμπρησμός στο σπίτι του αριστερού αγωνιστή Γ. Γιαννατσή στα Πετράλωνα στις 20/11, η επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη στις 24/11, στο στέκι μεταναστών στα Χανιά 16/12, στο στέκι της Ανοιχτής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη στις 18/12, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη στις 18/12.

Οι παρακρατικές επιθέσεις –ή ακροδεξιά τρομοκρατία όπως την αποκάλεσε πρόσφατα ο αρχηχός της κρατικής καταστολής Χρυσοχοϊδης καλώντας τη να ενεργοποιηθεί- δε μας τρομάζουν. Αντίθετα δυναμώνουν τη βούλησή μας να παραμείνουμε ακλόνητοι-ες στις επιλογές μας, σύμφωνα με τα προτάγματα της αυτοοργάνωσης, αντιιεραρχικά, αντιεμπορευματικά και αδιαμεσολάβητα. Και αυτά δε χτυπιούνται, γιγαντώνονται.

Από το Σάββατο 26/12 στις 11.00 το πρωί, στον Αγρό αρχίζουν οι δουλειές αποκατάστασης του χώρου.

από το blog του ΑΓΡΟΥ http://eleftherosagros.blogspot.com/

2 σχόλια:

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Για τις τελευταίες παρακρατικές επιθέσεις

Εδώ και δυο περίπου μήνες στις περιοχές μας πραγματοποιείται κατάληψη του εγκατελλειμένου κτιρίου του Βοτανικού Κήπου στην Πετρούπολη. Το νεοσύστατο αυτό εγχείρημα επισκέφτηκαν -αργά το βράδυ της Πέμπτης 18 Δεκέμβρη- και οι θρασύδειλοι φασίστες. Ξετρύπωσαν από τα λαγούμια του πάρκου της περιοχής και προκάλεσαν τον εμπρησμό ενός μικρού τμήματος του κτιρίου του Βοτανικού Κήπου. Αφού απομακρύνθηκαν από την περιοχή δεν παρέλειψαν να αφήσουν πίσω τους ένα απειλητικό γράμμα γεμάτο με τη μισαλλοδοξία, τη φαλλοκρατία και την ανέξοδη μαγκιά που κουβαλάνε.

Παρόμοιες επιθέσεις έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό σε απελευθερωμένους χώρους, στέκια και καταλήψεις όπως η επίθεση με μολότωφ που δέχτηκε η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη (2/11/2009), η επίθεση με μολότωφ στην κατάληψη Villa Amalias (3/11/2009), η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι που διαμένει ο αριστερός αγωνιστής Γ. Γιαννατσής στα Πετράλωνα (20/11/2009), ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη έξω από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη (24/11/2009), ο εμπρησμός του στεκιού μεταναστών στα Χανιά (16/12/2009), η έφοδος ομάδας φασιστών στο Στέκι της Ανοιχτής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη (18/12/2009).

Αυτές οι επιθέσεις προς αγωνιζόμενους ανθρώπους αλλά και προς τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από τα φυσικά επακόλουθα της έντασης της κρατικής καταστολής της τελευταίας περιόδου (τα αποτυπώματα της οποίας αφέθηκαν και στην πρόσφατη έφοδο στο αναρχικό Ρεσάλτο) αλλά και της αντιεξεγερτικής εκστρατείας που έχει κηρύξει το κράτος τον τελευταίο χρόνο που διανύουμε (εκτεταμένες προληπτικές προσαγωγές, εκατοντάδες συλλήψεις και δεκάδες προφυλακίσεις αγωνιστών που βρέθηκαν στους δρόμους του Δεκέμβρη). Τα αρμόδια υπουργεία, οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, οι ένστολοι που εκτελούν αλλά και οι παρακρατικοί που μαγειρεύουν στα σκοτάδια, αποτελούν τους ηθικούς και φυσικούς φορείς όλων αυτών των επιθέσεων σε πρόσωπα και στέκια του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Είμαστε και θα είμαστε με τις αστείρευτες δυνάμεις μας πλάι σε όσους κι όσες βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και της παρακρατικής επιθετικότητας. Από το Ρεσάλτο έως τον Βοτανικό Κήπο, από τα Χανιά έως τη Θεσσαλονίκη, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Από το site του ΘΕΡΣΙΤΗ http://thersitis.gr/

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Για τις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις των ημερών μας…

Οι τελευταίες επιθέσεις τόσο από τη μεριά του κράτους όσο και του παρακράτους έχουν συγκεκριμένη στόχευση. Η προσπάθεια περιθωριοποίησης ενός απελευθερωτικού εγχειρήματος περνάει πρώτα από το ακρωτηριασμό των κοινωνικών του αναφορών. Οι κοινωνικές αναφορές ενός εγχειρήματος βρίσκονται στο ρίζωμα των αγώνων τόσο σε επίπεδο καθημερινής ζωής όσο και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής. Από μεριάς κράτους δρομολογείται μια κατασταλτική στρατηγική που βασίζεται στην ηθική, ιδεολογική και νομική επιθετικότητα, στην αξιοποίηση της ισχύος όλου του θεσμικού εύρους μέχρι την πλήρη διαστολή του. Με το πρόσχημα της “κατάστασης έκτακτης ανάγκης” και τη ναζιστικής έμπνευσης πρακτική των προληπτικών συλλήψεων, έχουμε περάσει σε μια περίοδο που νομοθετεί η αστυνομία στις παρυφές του θεσμικού πλαισίου. Διατυπώνεται μια -έτσι κι αλλιώς τυπική- μετάλλαξη της δημοκρατίας από κοινοβουλευτική σε κυβερνητική. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο κρατικής επιθετικότητας προβάλλονται οι αναφορές σε «άνανδρους»(ηθική), «φασίστες» (ιδεολογική) και «άνομους» (νομική) από μεριάς κυβερνητικών αξιωματούχων όσον αφορά τους φυσικούς φορείς της αντιεξουσιαστικής/ αναρχικής αντίληψης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τρόπος με τον οποίο διαδραματίστηκε η εισβολή στο Ρεσάλτο προβλήθηκε δημόσια σε ευθεία αναλογία με την τακτική καταστολής «τρομοκρατικών/εγκληματικών» οργανώσεων. Η «μηδενική ανοχή» διαφημίστηκε με εκατοντάδες προσαγωγές, δεκάδες συλλήψεις και αντίστοιχες δημόσιες ανακοινώσεις κρατικής αγανάκτησης… μετρώντας την αντίστοιχη κοινωνική ανοχή.
Η παρακρατική δραστηριότητα συστρατεύεται τον τελευταίο καιρό με αυτήν ακριβώς την συγκεκριμένη λογική. Στο βαθμό που έχει διασταλεί η θεσμική επιθετικότητα δεν μένει τίποτε άλλο από την εξωθεσμική της προέκταση. Εμπρηστικές επιθέσεις και δολιοφθορές σε ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους αλλά και μεμονωμένους αγωνιστές -στο βαθμό που έχει εμπεδωθεί από τα φασιστοειδή η αναποτελεσματικότητα προώθησης του φοβικού συνδρόμου- επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό από τις κοινωνικές αναφορές, την υστέρηση των δραστηριοτήτων και το σύρσιμο σε μια συμμορίτικου τύπου αντιπαράθεση.
Με αυτόν τον τρόπο ευθυγραμμίζονται οι κυριαρχικές κατευθύνσεις με τελικό σκοπό την εγκληματοποίηση της αναρχικής αντίληψης και την φυσική της εξόντωση.
Η εντυπωσιακή κοινωνική απάντηση που δόθηκε στην εισβολή στο Ρεσάλτο αλλά και τους διωκόμενους του δημαρχείου Κερατσινίου, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η γενικευμένη ηθική υποστήριξη, είναι βασισμένη στις κοινωνικές αναφορές τόσο του συγκεκριμένου πολιτικού-κοινωνικού εγχειρήματος όσο και του ευρύτερου χώρου. Η κατεύθυνση, επομένως, της απάντησης σε αυτή την κυριαρχική επιθετικότητα είναι το άπλωμα και το βάθεμα των κοινωνικών ριζωμάτων των απελευθερωτικών εγχειρημάτων. Με αυτό το σκεπτικό, η όποια στάση δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια ευθεία και άμεση αντίθεση με τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς αλλά να δυναμώσει τις κοινωνικές αναφορές. Το πεδίο δράσεων συγκροτείται από την άρνηση και την ακύρωση των προσταγών της θεσμισμένης εξουσίας τόσο σε επίπεδο κεντρικών πολιτικών επιλογών όσο και στην μοριακή εφαρμογή τους σε επίπεδο καθημερινής ζωής.

από το blog της πρωτοβουλίας αναρχικών αιγάλεω http://anarxikoiaigaleo.squat.gr/