Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Για την πορεία αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά το Σάββατο 29/6



3500 με 4000 διαδηλωτές πορευτήκαμε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας εκδηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή του.



Η συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Κώστα Σακκά, κατά παράβαση ακόμα και του αστικού δικαίου, παρότι συνιστά καινοφανή αστυνομικοδικαστική αυθαιρεσία, δεν αποτελεί πρωτόγνωρη μεθόδευση ούτε πρόκειται απλώς για άλλη μια επίδειξη κρατικής εκδικητικότητας κατά φυλακισμένων αναρχικών. Αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στη σειρά των κυλιόμενων διαδοχικών πραξικοπημάτων -εκτός και εντός φυλακών- τα τελευταία χρόνια, με την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, το οποίο διευρύνει την κατάσταση εξαίρεσης τόσο σε επίπεδο υποκειμένων όσο και πρακτικών, μετατρέποντας την σε κυριαρχικό κανόνα, για την αναδιάρθρωση της κοινωνίας, τη διαχείριση ή τον αφανισμό των «περισσευούμενων», την πάταξη των αντιστάσεων.
Σχετικά με τις διώξεις και φυλακίσεις πολλών αναρχικών τα τελευταία χρόνια, έχει χρησιμοποιηθεί ως οργάνωση-ομπρέλα η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Με αποτέλεσμα να «χρεώνονται» στη συγκεκριμένη οργάνωση (μαζί με τις δράσεις της) αναρχικοί όπως οι Σακκάς, Μητρούσιας, Καραγιαννίδης, επειδή συνελήφθησαν σε χώρους όπου υπήρχε οπλισμός, παρότι οι ίδιοι και η οργάνωση αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μεταξύ τους σχέση και ο οπλισμός δε σχετίζεται με κάποια ενέργεια. Μια βιομηχανία διώξεων, στη βάση μιας βολικής κυριαρχικής αφήγησης, στα πρότυπα των μεθόδων των ιταλικών αστυνομικών-εισαγγελικών-δικαστικών υπηρεσιών τις δεκαετίες του ’90 και του ’00.



Οι δράσεις για την άμεση απελευθέρωση του Κώστα Σακκά θα συνεχιστούν και καλά θα κάνουν οι «αρμόδιοι» των υπουργείων, των δικαστικών συμβουλίων, του ίδιου του πρωθυπουργικού γραφείου, να μην καθυστερήσουν μια θετική απόφαση ρισκάροντας την υγεία του απεργού πείνας και ενδεχόμενες ανεπίστρεπτες βλάβες.
Μια πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Ίλιου. Για ενημέρωση σχετικά με την πολύωρη παρέμβαση  επισκεφτείτε το site του χώρου ραδιουργίας και ανατροπής ΘΕΡΣΙΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: