Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τοπικές Παρεμβάσεις από τη συνέλευση εξεγερμένων και...

... 5 χρόνια γενέθλια του στεκιού μας.

 

Για τη Συνέλευση Εξεγερμένων Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Πειραιά
Η συνέλευση εξεγερμένων στις περιοχές μας είναι ένα αντιιεραρχικό-αντιεξουσιαστικό εγχείρημα αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008.

Πρόκειται για μια ανοιχτή συλλογική διαδικασία υπερτοπικού χαρακτήρα, που εμπλουτίζεται διαρκώς από τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συντρόφων και συντροφισσών είτε αυτοί συμμετέχουν σε κάποια από τις τοπικές συλλογικότητες των περιοχών μας (Πέραμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Πειραιάς) είτε όχι.
Η Συνέλευση Εξεγερμένων δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κόμματα και δημοτικές παρατάξεις και είναι ρητή η εχθρότητά της για κάθε εξουσία και μεσολάβηση.
Μέχρι στιγμής, στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της, η Συνέλευση Εξεγερμένων έχει πραγματοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων λόγου και δράσης, έχει εκδώσει κείμενα και αφίσες, έχει διοργανώσει συγκεντρώσεις σε πλατείες και προβολές και έχει καλέσει στις διαδηλώσεις στο Πέραμα στις 7/3/2009 για το πόρισμα σκύλευσης των μαζικά εξοντωμένων εργατών στη Ν/Ζώνη τον Ιούλη 2008, στον Κορυδαλλό στις 11/4/2009 (πλ. Ελευθερίας - φυλακές) για αλληλεγγύη στους προφυλακισμένους της εξέγερσης, στη Νίκαια στις 17/10/2009 (περιβολάκι - αστυνομικό τμήμα) για τη δολοφονία από βασανιστήρια και ηλεκτροσόκ του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν στο τοπικό Α.Τ. και στο Κερατσίνι στις 19/12/2009 για την αστυνομική εισβολή των ένστολων ορδών του Χρυσοχοΐδη στο ΡΕΣΑΛΤΟ το απόγευμα της 5ης Δεκέμβρη 2009.
Το τελευταίο διάστημα, όπως είναι λογικό, η Συνέλευση Εξεγερμένων κινητοποιείται πάνω στο ζήτημα της κρίσης, της επίθεσης κράτους-αφεντικών και του βαθέματος της λεηλασίας και της υποδούλωσης της ζωής μας. Μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε μαζικές αφισοκολλήσεις σχετικής αφίσας σε 3.000 αντίτυπα και έχει εκδώσει κείμενο που έχει μοιραστεί χέρι-χέρι σε 10.000 αντίτυπα στις περιοχές μας ενώ στις 24 Απρίλη 2010 πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία (με 25 μηχανάκια και 2 αυτοκίνητα) που πέρασε από κεντρικούς δρόμους και πλατείες της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Κερατσινίου και του Περάματος, μοιράζοντας χιλιάδες κείμενα, πετώντας 60.000 τρικάκια καθοδόν και κρεμώντας 8 πανό σε αντίστοιχες πλατείες.
Οι επόμενες κινήσεις αφορούν σε 3 παρεμβάσεις με μικροφωνική, ταμπλό, έντυπο υλικό και προβολές video για τα σημεία των καιρών μας στις 15-16-17 Ιούνη, στις πλατείες Κοραή (Πειραιάς), Ηρώων (Πέραμα) και Λαού (Κερατσίνι) αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: