Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Για την πορεία της 28ης Απρίλη ενάντια στα νέα κατασταλτικά μέτρα και τη στοχοποίηση των καταλήψεων

6.00μμ: οι διοργανωτές βρίσκονται ήδη εδώ και κάποια ώρα στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής. Τα πανό τοποθετούνται στα ξύλα τους, οι σημαίες συγκεντρώνονται σε 2-3 σημεία του πάρκου, οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται.


6.00-7.30μμ: σιγά σιγά ο κόσμος πληθαίνει. Πέρα από το πάρκο στους τριγύρω δρόμους και πεζόδορμους οι συγκεντρωμένοι σε συντροφιές στήνουν "πηγαδάκια". Η μικροφωνική παίζει μουσική και ενδιάμεσα διαβάζονται ανακοινώσεις. Καλό κλίμα, αγωνία αν τελικά θα είμαστε αρκετοί/-ες.
7.30μμ: κατεβαίνουμε στο δρόμο. Από τη Ζωοδόχου Πηγής βγαίνουμε στη Σόλωνος και κατεβαίνουμε προς Πατησίων. Στην Μπόταση στρίβουμε δεξιά μπαίνουμε στη Στουρνάρη περνάμε από το Πολυτεχνείο και βγαίνουμε στην Πατησίων.



Είναι οι στιγμές που συνειδητοποιούμε τον όγκο της διαδήλωσης. Ενώ η κεφαλή είναι στην Στουρνάρη οι τελευταίοι ξεκινούν από το πάρκο... Είμαστε πολλοί και πολλές. Συνθήματα, παλμός, αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμός: "πορείες, συγκρούσεις, καταλήψεις / ενάντια σ' έναν κόσμο οργανωμένης πλήξης". Όλα πάνε καλά.
Μετά το Μουσείο σταματάμε έξω από την πρόσφατη κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά. Συντρόφισσες και σύντροφοι της περιφρούρησης του κτιρίου στα μπαλκόνια και τα παράθυρα. Στρίβουμε στην Ιουλιανού και βγαίνουμε στην Αχαρνών με κατεύθυνση προς Πατήσια. Σταματάμε ξανά, αυτή τη φορά έξω από την Villa Amalias (Αχαρνών & Χέυδεν). Επίσης συντρόφισσες και σύντροφοι της περιφρούρησης του κτιρίου στα μπαλκόνια και τα παράθυρα και μια μικροφωνική στη διαπασών να παίζει μέσα από την κατάληψη.
Συνεχίζουμε την Αχαρνών, στρίβουμε προς τα πάνω στην Αγίου Μελετίου και βγαίνουμε στην Πατησίων. 2 διμοιρίες ΜΑΤ επιχειρούν καθυστερημένα να περάσουν προς τη Φωκίωνος Νέγρη μπροστά από το πανό της πορείας με αποτέλεσμα να χάσουν ένα κράνος και να κινδυνέψουν με ακόμα πιο στενή επαφή με τη διαδήλωση. Μικροδιαπληκτισμοί μεταξύ διαδηλωτών μπροστά στην διπλανή (από το συγκεκριμένο σημείο) τράπεζα: δεν χρειάζεται για ένα ΑΤΜ, μια κάμερα, μια τζαμαρία να διακινδυνέψουμε μια σύγκρουση με αμφίβολα αποτελέσματα με τους μπάτσους, είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο με την πορεία να βαίνει προς την ολοκλήρωσή της έχοντας να περάσει και μπροστά από το Α.Τ. Κυψέλης στην Θήρας. Άλλωστε σε όλη τη διαδρομή δεν έμεινε ΑΤΜ ή κάμερα όρθια.



Η ένταση κορυφώνεται στο Α.Τ. Θήρας με βροχή αντιμπατσικών συνθημάτων κι η διαδήλωση καταλήγει στο πάρκο Κύπρου & Πατησίων.
2500 άνθρωποι στο δρόμο (σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις 3000). Ένας μικρός αλλά ορμητικός χείμαρος αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Το μήνυμα δόθηκε και έπεται συνέχεια... Η εξέγερση θα περάσει πάνω από τα νέα κατασταλτικά μέτρα / Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: