Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Για την πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 11/4 στον Κορυδαλλό

Στο κάλεσμα της πορείας του Σαββάτου για αλληλεγγύη στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη και για την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων της εξέγερσης ανταποκρίθηκαν 500 περίπου άνθρωποι.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και
βγήκε στην Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος της οδού Σολώμου, του δρόμου που περνάει ανάμεσα από τις αντρικές και γυναικείες φυλακές, όπου και στάθηκε λίγα λέπτα φωνάζοντας συνθήματα. Συνέχισε επί της Γρηγορίου Λαμπράκη και ανέβασε στο έπακρο τον παλμό της στο τέλος του μαντρότοιχου των γυναικείων φυλακών, όπου υπήρχε οπτική επαφή με τα εξωτερικά κελιά και με τις κρατούμενες που ανέμιζαν σεντόνια και ρούχα ανταποκρινόμενες στις ιαχές των συνθημάτων.

Έπ
ειτα μέσω της οδού Ταξιαρχών επέστρεψε στην πλατεία Ελευθερίας όπου και ολοκληρώθηκε.



Σε όλη την διαδρομή η
αστυνομική "συνοδεία" των ΜΑΤ ήταν απίστευτη, στο κλίμα των ημερών που αντικατοπτρίζει τη σφοδρή ιδεολογική και κατασταλτική αντεπίθεση του καθεστώτος στον κόσμο και τα εγχειρήματα της εξέγερσης.
Ο παλμός της πορείας ήταν ικανοποιητικός αλλά ο κόσμος σχετικά λίγος αν αναλογιστούμε και τη βαρύτητα του ζητήματος. Επόμενο ραντεβού στον δρόμο την Τρίτη 28 Απρίλη, στην πορεία ενάντια στην στοχοποίηση των καταλήψεων και τα νέα κατασταλτικά μέτρα, που διοργανώνεται από καταλήψεις, στέκια, συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιών, και επιμέρους συντρόφους και συντρόφισσες με εκκίνηση στις 6:00μμ από το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ζωοδόχου Πηγής και Μεσσολογγίου στα Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: