Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Η κρατική τρομοκρατία θα συντριβεί από τις επερχόμενες κοινωνικές εξεγέρσεις

Τα περάσματα που άνοιξε ο Δεκέμβρης συνεχίζουν να διευρύνονται με τις πολύμορφες δράσεις, πρωτοβουλίες και εγχειρήματα του κόσμου της εξέγερσης.
Η εξουσία σε βαθιά πολιτική, θεσμική και οικονομική κρίση δεν έχει τίποτα πλέον να εγγυηθεί, τίποτα να υποσχεθεί. Μόνο φτώχια... υλική, διανοητική, συναισθηματική. Απονομιμοποιημένη κοινωνικά και σε κατάσταση πανικού προσπαθεί να ανακόψει το κύμα κοινωνικής αμφισβήτησης και σύγκρουσης με ιδεολογικό πόλεμο και εκπόνηση νέων κατασταλτικών μέτρων. Δεν της έχει απομείνει τίποτε άλλο από τη συκοφάντηση, τη λάσπη και τη "σιδηρά φτέρνα" της καταστολής. Κάθε προσπάθεια για εκμαίευση συναινέσεων είναι καταδικασμένη στην αποτυχία.
Ο Μαρκογιαννάκης (υφυπουργός εσωτερικών - τομέας δημοσίας τάξεως) ανακοινώνει τη σύσταση νέου αστυνομικού σώματος με ομάδες ταχείας επέμβασης για το κέντρο για της Αθήνας για την αντιμετώπιση ακτιβίστικων ενεργειών. Ο Δένδιας (υπουργός δικαιοσύνης) ανακοινώνει νομοθετικές ρυθμίσεις για την ποινικοποίηση της κάλυψης του προσώπου (μέσα προστασίας από τα δακρυγόνα και τις κάμερες παρακολούθησης) και την "εξύβριση αρχής" (υβριστικά συνθήματα κατά των μπάτσων). Ο Σανιδάς (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου - ο ανώτερος εισαγγελέας του κράτους) ζητάει από τις κατά τόπους εισαγγελείες έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπό κατάληψη κτιρίων στην Ελλάδα (τα οποία σύμφωνα με μερίδα των ΜΜΕ αποτελούν "άντρα των κουκουλοφόρων") και αν σε αυτά διαπράττονται έκνομες πράξεις όπως χρήση ναρκωτικών ουσιών, παρασκευή εκρηκτικών κ.α. (δηλάδη προτείνει αστυνομική εισβολή). Την ίδια στιγμή το στέκι μεταναστών στην Τσαμαδού στα Εξάρχεια δέχεται επίθεση με χειροβομβίδα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του συνδέσμου αντιρρησιών συνείδησης κι η αγωνίστρια κρατούμενη Κατερίνα Γκουλιώνη βρίσκεται νεκρή κατά την πειθαρχική μεταγωγή της από τις γυναικείες φυλακές Θήβας στις φυλακές της Νεάπολης στην Κρήτη, σε μια νέα επίδειξη της κρατικής δολοφονικότητας. Ενώ με μπροστάρηδες βουλευτές του ΛΑΟΣ ο κινηματικός ιστότοπος αντιπληροφόρησης athens indymedia έχει μπει στο κοινοβουλετικό στόχαστρο με επιδίωξη το κλείσιμο του (με την πρόφαση ότι αποτελεί τον ηλεκτρονικό τόπο "συνεννόησης των κουκουλοφόρων").
Ας έχουν όμως υπόψη τους ότι οι μονάδες καταστολής τους δεν μας τρομάζουν, ότι δεν πρόκειται να το βουλώσουμε για τα αυτονόητα (μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι), ότι θα συνεχίσουμε να φοράμε τα μέσα αυτοπροστασίας μας από τα δακρυγόνα και τις κάμερες (είμαστε όλοι κουκουλοφόροι) κι ότι καλό θα ήταν να μη διανοηθούν να απλώσουν τα ξερά τους στις καταλήψεις (για την ΑΘήνα: Λέλας Καραγιάννη 37, Βίλα Αμαλίας, Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων, Κτήμα Πραποπούλου, Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά) ή στους απελευθερωμένους δημόσιους χώρους όπως τα πάρκα στην Κύπρου και Πατησίων στα Πατήσια και στην Ζωοδόχου Πηγής & Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.
Τι είπατε κύριοι; Πίσω στο σπίτι; Ούτε με σφαίρες... Η κρατική τρομοκρατία θα συντριβεί από τις επερχόμενες κοινωνικές εξεγέρσεις. Ο αγώνας για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση συνεχίζεται ανυποχώρητος, αναστατώνοντας τον ύπνο των κάθε είδους εξουσιαστών και ιδιοκτητών αυτού του κόσμου. Για έναν κόσμο ελευθερίας-ισότητας-αλληλοβοήθειας χωρίς κράτη, κοινωνικές τάξεις, εθνικές-ρατσιστικές-σεξιστικές διακρίσεις... για την αναρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: