Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Για πορεία αλληλεγγύης στις Φυλακές Αυλώνα το Σάββατο 14/3


Στη διαδήλωση στη φυλακή ανηλίκων του Αυλώνα που είχε καλεστεί το μεσημέρι του Σαββάτου 14/3 από την "Ανοιχτή Συνέλευση Εξεγερμένων για την Αλληλεγγύη στους Διωκόμενους της Εξέγερσης" ανταποκρίθηκαν 200 άνθρωποι. Η μεσημβρινή ώρα επιλέχθηκε για να συμπέσει με τον μεσημβρινό-απογευματινό προαυλισμό των κρατουμένων.


Η πορεία ξεκίνησε στις 3:00μμ από τον σταθμό του τρένου του Αυλώνα και κατευθύνθηκε στη φυλακή που βρίσκεται 2 χλμ έξω από το χωριό, στην οποία κρατούνται οι προφυλακισμένοι κάτω των 21 ετών από την εξέγερση του Δεκέμβρη. Εκεί ο κόσμος παρέμεινε για 2 ώρες με μικροφωνική και συνθήματα ενώ γράφτηκε και ολόκληρος σχεδόν ο εξωτερικός μαντρότοιχος της φυλακής με συνθήματα.
Το ζήτημα των διωκόμενων και προφυλακισμένων της εξέγερσης είναι κορυφαίας σημασίας και το ενδιαφέρον, η ανάληψη πολύπλευρων πρωτοβουλιών κι η πλατύτερη συμμετοχή στις κινήσεις αλληλεγγύης αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και αιχμή της συνέχισης του αγώνα έτσι όπως εξελίσσεται μετά τα Δεκεμβριανά.
Δεν είμαστε όλοι κάποιοι λείπουν, κρατούνται αιχμάλωτοι στα κολαστήρια του κράτους... Αλληλεγγύη στους διωκόμενους, άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων της εξέγερσης, απόσυρση όλων των κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: