Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της γενικής απεργίας της 26ης Σεπτέμβρη


Για την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη,
την προληπτική καταστολή συνελεύσεων γειτονιάς,
τους ξυλοδαρμούς, τις συλλήψεις, την απόδοση βαρύτατων κατηγοριών

Το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη, ημέρα γενικής απεργίας, οι απεργιακές προσυγκεντρώσεις συνελεύσεων γειτονιάς στου Ζωγράφου, στη Δάφνη και στο Παγκράτι δέχτηκαν δριμεία κατασταλτική επίθεση από τους πραίτορες του υπουργείου προστασίας του καθεστώτος.
Στην απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, που είχε καλεστεί από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου», η προσχεδιασμένη αστυνομική επίθεση εξαπολύθηκε μόλις οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στον δρόμο για να κατευθυνθούν προς την απεργιακή πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Ο συγκεντρωμένος κόσμος κυνηγήθηκε στα γύρω στενά, πολλοί ξυλοκοπήθηκαν και 20 άτομα προσήχθησαν στην ασφάλεια. Σε 12  εξ’ αυτών -ανάμεσά τους και μαθητές από σχολεία της περιοχής- αποδόθηκαν τελικά κατηγορίες για «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «αντίσταση κατά της αρχής». Ενώ σε 4 συλληφθέντες οι κατηγορίες αναβαθμίστηκαν σε βαθμό κακουργήματος με την προσθήκη της επιβαρυντικής διάταξης του «κουκουλονόμου», επειδή είχαν στις τσάντες τους είτε χάρτινες χειρουργικές μάσκες (από αυτές που πουλάνε στα φαρμακεία) είτε κλασσικές αντισφυξιογόνες μάσκες για τα δακρυγόνα. Ακολούθησε η κατάπτυστη τακτική της δημόσιας διαπόμπευσης με τη δημοσίευση φωτογραφιών κάποιων από τους συλληφθέντες στο site της αστυνομίας. Πρακτική που εφαρμόζεται επιλεκτικά μόνο για αγωνιζόμενους ανθρώπους, ακόμα και για διαδηλωτές που αφού πρώτα τους ξυλοφόρτωσαν τους απέδωσαν κατηγορίες απλά και μόνο επειδή συγκεντρώθηκαν για να πορευτούν συλλογικά προς την απεργιακή κινητοποίηση.
Στην απεργιακή προσυγκέντρωση της Δάφνης, που είχε καλεστεί από την «Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου», αστυνομικές δυνάμεις ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και περιπολικά, περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους και προσήγαγαν 16 άτομα (όσους χωρούσε η αστυνομική κλούβα που είχαν μαζί τους) διαλύοντας τη συγκέντρωση.
Στην απεργιακή προσυγκέντρωση στο Παγκράτι, που είχε καλεστεί από τη «Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου», οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από την αστυνομία και τους απαγορεύτηκε να πορευτούν ως διαδήλωση προς τον σταθμό του μετρό για να μεταβούν στην κεντρική απεργιακή κινητοποίηση.
Την ίδια στιγμή γίνονταν δεκάδες προληπτικές προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας. Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις συνεχίστηκαν στην απεργιακή πορεία των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, με χημικά και ξυλοδαρμούς στην πλατεία Συντάγματος και στην οδό Πανεπιστημίου και συλλήψεις σε άσχετα και απόμακρα σημεία αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης. Ενώ για άλλη μια φορά έγινε εντελώς σαφές ότι οι μονάδες καταστολής είχαν εντολές για επιλεκτικές επιθέσεις κατά των μπλοκ των συνελεύσεων γειτονιάς, του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Να σημειωθεί ότι πολλές συνελεύσεις γειτονιάς (ανάμεσά τους κι αυτές από Ζωγράφου, Άγιο Δημήτριο, Βύρωνα-Παγκράτι-Καισαριανή) είχαμε αποφασίσει κοινή κάθοδο στο δρόμο με ενιαίο μπλοκ και δυο κοινά πανό που έγραφαν: ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΤΟΠΙΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ / ΔΟΥΛΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΙΛΙΑ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΧΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
Η καπιταλιστική επέλαση της εγχώριας και διεθνούς τρόικας, του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου συνεχίζεται, αφήνοντας πίσω της κοινωνικά ερείπια. Τα νέα «νέα μέτρα» πρέπει να περάσουν δια πυρός σιδήρου, κάτι που μόνο ο κατασταλτικός βραχίονας του κράτους μπορεί να εγγυηθεί, δεδομένης της παντελούς απουσίας κοινωνικών συναινέσεων. Άξιοι αρωγοί της επιβαλλόμενης σύγχρονης βαρβαρότητας, οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές στις ΔΕΚΟ, στους ΠΟΕ-ΟΤΑ και στους υπόλοιπους δημόσιους οργανισμούς (στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), οι οποίοι όχι μόνο αποπροσανατολίζουν, αποδιοργανώνουν και απογοητεύουν τους ρημαγμένους -από τις απίστευτες μισθολογικές μειώσεις- εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά στην απεργιακή πορεία της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη διέλυαν τα μπλοκ μόλις αυτά έφταναν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και έδιωχναν τον κόσμο προς το Μοναστηράκι. Αντί να παραμείνουν στο Σύνταγμα περιμένοντας και τους υπόλοιπους διαδηλωτές για να μετατραπεί η απεργιακή πορεία σε τεράστια συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο. Γι’ αυτό ο  Δένδιας (υπουργός δημόσιας τάξης) τους έδωσε δημόσια συγχαρητήρια για τη συνεργασία (είχαν προηγηθεί προφανώς συνεννοήσεις) και για την περιφρούρηση των μπλοκ τους (εννοώντας ότι τα διέλυσαν και έδιωξαν τον κόσμο από το Σύνταγμα). Άξιος ο παχυλός μισθός τους.
Οι συνελεύσεις γειτονιάς ως αυτοοργανωμένες και ακηδεμόνευτες διαδικασίες αντίστασης και αλληλεγγύης, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε κεντρικές κινητοποιήσεις (μέσω του συντονισμού τους), δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής. Ο σταθερός λόγος και η δράση τους ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την κρατική τρομοκρατία τις καθιστά ιδιαίτερα ενοχλητικές. Στη χρονιά που μας πέρασε επέδειξαν πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα, με σταθερές ανοιχτές συνελεύσεις, μοίρασμα προκηρύξεων, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, προβολές, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, τοπικές πορείες, επανασυνδέσεις ρεύματος, κινήσεις αλληλεγγύης σε εργατικούς αγώνες, συλλογικές κουζίνες, ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια, δομές και δίκτυα αλληλοβοήθειας. Δεν ήταν, επίσης, αμελητέα η συνεισφορά τους στην προετοιμασία των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και στη συμμετοχή σε αυτές. Όπως τα απεργιακά διήμερα 28-29 Ιούνη & 19-20 Οκτώβρη 2011 και η συγκέντρωση οργής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στις 12 Φλεβάρη 2012, μέρα ψήφισης του δεύτερου μνημονίου. Στην παρούσα συγκυρία, του νέου γύρου ισοπεδωτικών ταξικών-αντικοινωνικών μέτρων, μετά από αρκετούς μήνες αγωνιστικής νηνεμίας, το κράτος και οι συγκυβερνήτες του (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) φοβούνται αναζωπύρωση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων και του περσινού κινήματος των πλατειών.
Για την εφαρμογή των μνημονίων κοινωνικής υποδούλωσης και λεηλασίας πρέπει να επιβληθεί κοινωνικά σιγή νεκροταφείου. Με την αστυνομία και τα παρακρατικά φασιστικά τάγματα εφόδου να περιφρουρούν τη φτώχεια και την ομαλότητα. Με την εκκλησία να πραγματοποιεί συσσίτια ελεημοσύνης, με τη συνδρομή ραδιοτηλεοπτικών καναλιών, σούπερ μάρκετ, των ενόπλων δυνάμεων και «ευαισθητοποιημένων» κεφαλαιοκρατών. Με μόνο επιτρεπόμενο «αντίλογο» τις σκιαμαχίες στα τηλεοπτικά παράθυρα των εκπροσώπων διαφορετικών αποχρώσεων του συστήματος εκμετάλλευσης και υποταγής.
Η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι προτάσσει την αυτοοργάνωση των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων ανθρώπων σε κάθε συνοικία, σε κάθε εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο. Μακριά από τους πλαστούς διαχωρισμούς σε νέους και γέρους, σε ντόπιους και ξένους, σε άντρες και γυναίκες, σε εργαζόμενους και άνεργους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, που μας διαιρούν και μας αφήνουν αδύναμους και διαχωρισμένους απέναντι στα σχέδια της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Η αλληλεγγύη είναι ο όπλο μας, η συλλογική αντίσταση η δύναμή μας. Κανένας μόνος / καμία μόνη, ποτέ και πουθενά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ - ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι
κάθε Δευτέρα 7.00μμ, πλατεία Λαού (Ταμπούρια)
suneleushkeratsiniou.blogspot.gr


αναδημοσίευση από το blog της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πορεία αλληλεγγύης για τους μαχητές της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πορεία αλληλεγγύης σε όσους κι όσες διώκονται για την υπόθεση της Ε.Ο. ΣΠΦ
Παρασκευή, 5 Οκτώβρη, 19.30, Προπύλαια (οδός Πανεπιστημίου, Αθήνα)

Έναρξη της μεγάλης δίκης (17 κατηγορούμενοι-13 κρατούμενοι) – Κάλεσμα στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού
Δευτέρα, 8 Οκτώβρη, 9.00

Συνέλευση αλληλεγγύης στη ΣΠΦ και σε όσους κι όσες διώκονται για την ίδια υπόθεση /συγγενείς / φίλοι / σύντροφοι, συντρόφισσες