Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Παρασκευή 19/10, 8.00μμ, στο Ρεσάλτο, για τον αγώνα στη Βιομηχανική Μεταλλευτική



-Προβολή ντοκιμαντέρ «The Take» της Ναόμι Κλάιν (85’) για τα εγχειρήματα εργατικής αυτοδιαχείρισης στα εργοστάσια της Αργεντινής.
-Προβολή video με τον λόγο και τις θέσεις των ίδιων των εργαζόμενων στη Βιομηχανική Μεταλλευτική (13’).
-Ενημέρωση-συζήτηση γύρω από τον συγκεκριμένο αγώνα, τα ζητήματα που θέτει, τις δυνατότητες που ανοίγει, τα ενδεχόμενα όρια και αντιφάσεις που θα συναντήσει.
Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (Θεσσαλονίκη) είναι απλήρωτοι από τον Μάιο 2011. Οι εργασίες του εργοστασίου διακόπηκαν από την εργοδοσία τον Ιούλιο 2011, οπότε οι εργαζόμενοι σε βάρδιες άρχισαν να περιφρουρούν το εργοστάσιο για αποφυγή μεταφοράς-εκποίησης των μηχανημάτων και γενικότερα της υποδομής. Κατόπιν προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας τον Σεπτέμβρη 2011 και επιδιώκουν να επαναλειτουργήσουν και να διαχειριστούν οι ίδιοι το εργοστάσιο υπό συλλογικό εργατικό έλεγχο ως συνεταιριστικό σχήμα. Πλήρες ενημερωτικό υλικό για τα δεδομένα του αγώνα τους μπορεί να βρει κανείς στο blog που έχουν δημιουργήσει στο διαδίκτυο : http://biom-metal.blogspot.gr/


* Επόμενη συλλογική κουζίνα στο στέκι, την Κυριακή 21 Οκτώβρη στις 12.00 το μεσημέρι (η ώρα φαγητού υπολογίζεται μεταξύ 2.00 και 3.00μμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: