Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Για τη σημερινή πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας

Ώρα 12:00, οι διοργανωτές της διαδήλωσης βρίσκονται ήδη στην πλατεία Κολιάτσου, η μικροφωνική έχει στηθεί, τα πανό έχουν κρεμαστεί. Για την επόμενη μιάμιση ώρα μοιράζονται εκατοντάδες προκηρύξεις συλλογικοτήτων και η ανακοίνωση των ίδιων των απεργών πείνας μεταφρασμένη σε 8 γλώσσες ενώ από τα ηχεία παίζει μουσική και διαβάζονται ανακοινώσεις και κείμενα αλληλεγγύης, όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα αραβικά, στα γαλλικά και στα αγγλικά.
Ώρα 13:30, η πορεία ξεκινάει επί της Πατησίων με κατεύθυνση προς το κέντρο της Αθήνας. Ο παλμός δυνατός, πολλά συνθήματα, μοίρασμα κειμένων, τρικάκια. Είμαστε γύρω στα 400 άτομα.
Ώρα 14:30, η πορεία ολοκληρώνεται στη διασταύρωση Ηπείρου και Πατησίων (απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο), στο κτίριο που πραγματοποιείται η απεργία πείνας των μεταναστών εργατών. Καθοδόν έχουμε γίνει πάνω από 500. Φτάνοντας στο κτίριο, απεργοί πείνας (εμφανώς αδυνατισμένοι και καταπονημένοι) και αλληλέγγυοι μάς υποδέχονται με συνθήματα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αραβικά.
Η "υπόσχεση" για αλληλεγγύη και κοινούς αγώνες μεταξύ των καταπιεσμένων επιβεβαιώνεται και αναζητά τα επόμενα βήματά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: