Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση το Σάββατο 5 Φλεβάρη στον ηλεκτρικό του Πειραιά για ελεύθερη μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το πρωί του Σαββάτου 5 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά παρέμβαση ενάντια στα νέα χαράτσια και για την ελεύθερη μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα σε πολλούς σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ (και σε κάποια λεωφορεία) από τοπικές αυτοοργανωμένες και ακηδεμόνευτες συνελεύσεις κατοίκων, στέκια και καταλήψεις, με τη συμμετοχή και ενός μικρού αριθμού εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η παρέμβαση στον σταθμό του Πειραιά ξεκίνησε στις 11.30πμ και κράτησε 1 περίπου ώρα. Κολλήθηκαν αφίσες γύρω από το σταθμό (με κεντρικό σύνθημα: Φλεβάρης μήνας ελεύθερης μετακίνησης / κοινοί αγώνες και αλληλεγγύη εργαζομένων & επιβατών), μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, μπλοκαρίστηκαν στο εσωτερικό τους τα ακυρωτικά μηχανήματα και εξωτερικά μπήκαν αυτοκόλλητα που παρότρυναν σε κοινωνική ανυπακοή και σε «ακύρωση» των ελεγκτών.
Η εντύπωση από την όλη παρέμβαση θετική. Συνεχίζουμε με επόμενες κινήσεις αντιπληροφόρησης και δράσεις, τοπικές αλλά και συντονισμένες. Να πάρουμε πίσω την κλεμμένη μας ζωή.

Τα κείμενα που μοιράζονταν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης…





[και σε pdf]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: