Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Για την απεργία της 23ης Φλεβάρη

Χθες 23/2, μέρα γενικής απεργίας, συντρόφισσες και σύντροφοι από τις συνοικίες του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας (Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Αιγάλεω, Αγ. Ανάργυροι, Ίλιον, Καματερό) βρεθήκαμε σε προσυγκέντρωση, στις 10:00πμ, στον σταθμό μετρό του Αιγάλεω. Εκεί, κατά την διάρκεια της ωριαίας παρέμβασής μας, μοιράσαμε εκατοντάδες κείμενα για ελεύθερη μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και θέσαμε εκτός λειτουργίας τα ακυρωτικά μηχανήματα.
Στη συνέχεια, κινούμενοι/ες με το μετρό προς την απεργιακή συγκέντρωση στο αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας, πραγματοποιήσαμε αντίστοιχες ολιγόλεπτες παρεμβάσεις στον σταθμό Συντάγματος και στον σταθμό Ομόνοιας. Ενώ από την Ομόνοια μέχρι το μουσείο, στον άξονα της οδού Πατησίων, μοιράσαμε στα διάφορα μπλοκ των απεργών-διαδηλωτών εκατοντάδες κείμενα αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.
Στην πορεία πορευτήκαμε με τα απεργιακά μπλοκ των σωματείων βάσης για να δεχτούμε στο ύψος της πλατείας Συντάγματος, όπως και σχεδόν όλα τα τμήματα της διαδήλωσης, επιθέσεις των κατασταλτικών μονάδων ΜΑΤ & ΔΕΛΤΑ και εκτεταμένο χημικό πόλεμο, με σκοπό την αποτροπή παραμονής μας στο Σύνταγμα και περικύκλωσης της βουλής.
Ενδεικτική της αστυνομικής βαρβαρότητας και των μεθόδων που ακολουθούν για την απόδοση βαρύτατων κατηγοριών είναι η σύλληψη της συντρόφισσας Λ.Σ. από τη «συνέλευση αντίστασης & αλληλεγγύης Κυψέλης-Πατησίων». Η συντρόφισσα, που βαστούσε το πανό του μπλοκ στο οποίο συμμετείχε, μετά από επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, βρέθηκε στα χέρια των μπάτσων, οι οποίοι την έσυραν στην είσοδο του υπουργείου οικονομικών και επιχείρησαν να βάλουν στο σακίδιο της (που είχε προκηρύξεις της συνέλευσης) μολότοφ, γεγονός που αποτράπηκε από τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο της ίδιας όσο και πολλών άλλων διαδηλωτών. Σήμερα, 24/2, μαζί με άλλους 8 διαδηλωτές παραπέμπονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με κατηγορητήρια που έχουν προκύψει με παρεμφερή τρόπο.
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της απεργιακής διαδήλωσης της 23ης Φλεβάρη. Ο αγώνας για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλοβοήθειας, συνεχίζεται σε καθημερινό επίπεδο στις γειτονιές, στους εργασιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους.
Στην επόμενη γενική απεργία να κατέβουμε πιο συγκροτημένοι/ες και πιο αποφασισμένοι/ες να περικυκλώσουμε το κοινοβούλιο και να παραμείνουμε (θα μπορούσε μάλιστα να καλεστεί απευθείας συγκέντρωση στο Σύνταγμα αντί για πορεία από το Μουσείο). Να δώσουμε τόσο σε εμάς όσο και στους υπόλοιπους απεργούς-διαδηλωτές περισσότερο χρόνο και δυνατότητες για να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο εκεί. Χωρίς βιασύνες και άστοχες κινήσεις που συνηγορούν στη μετατροπή της σύγκρουσης με την εξουσία σε στιγμιαίες αναμετρήσεις εκτόνωσης με τις δυνάμεις καταστολής, που υποβιβάζουν τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο στο επίπεδο μιας εικονικής μάχης-αντιπαράθεσης.

1 σχόλιο:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

πολλή καλή τοποθέτηση 'ετσι είναι πρέπει να οργανωθεί πιό καλά η κατάλξψη της πλατείας συντάγματος και δεν χρειάζεται πορεία .Κατ ευθείαν στο σύνταγμα και περισσότερη οργάνωση .