Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Φασιστική επίθεση και στη Νίκαια 28/1/09

Τετάρτη 28 Γενάρη και στα γραφεία της νεολαίας ΛΑΟΣ στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στη Νίκαια, ελληνόψυχοι παίδες (όχι και τόσο παίδες είναι η αλήθεια) πραγματοποιούν κοπή πίτας. Πρόκειται για τα γραφεία της νεολαίας τους για τον άξονα Δυτικής Αττικής και Πειραιά.
Λίγη ώρα αργότερα το ίδιο βράδυ, σε απόσταση 500m, στο δορμάκι Αποκορώνου (συμβολή οδών Τζαβέλα-Λακωνίας) χαμόσπιτο πακιστανών εργατών δέχεται επίθεση από 5 φασιστοειδή, που εισβάλλουν στο σπίτι τους, τους ξυλοκοπούν, τους παίρνουν τα χαρτιά τους και τους προστάζουν να εγκαταλείψουν άμεσα τόσο το σπίτι όσο και την χώρα. Λίγη ώρα αργότερα επιστρέφουν για να τους υπενθυμίσουν τις απειλές τους περί άμεσης αποχώρησης.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις διαδοχικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών στις περιοχές του Ρέντη και του Αιγάλεω ένα χρόνο πριν.
Τα φασιστικά ασπόνδυλα ως προέκταση της επίσημου κρατικού ρατσισμού επιχειρούν να διαμορφώσουν ρατσιστικά δεδομένα σε φτωχογειτονιές έντονα προσδιορισμένες ιστορικά από την ταξικότητα, τους αγώνες τους, την αλληλεγγύη.
Τα συγκεκριμένα περιστατικά όπως και οι φορείς τους δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα.
Ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις κράτους και φασιστών η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Ούτε στη Νίκαια ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: