Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Για την εκδήλωση στο ΡΕΣΑΛΤΟ το Σάββατο 14/2

Στην εκδήλωση του Σαββάτου στο ΡΕΣΑΛΤΟ συναντηθήκαμε, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε σκέψεις για την χωρίς αρχηγούς, καθοδήγηση και αιτηματικά πλαίσια εξέγερση του Δεκέμβρη, για το διάχυτο πνεύμα κοινωνικής ανυπακοής και ανταρσίας που έχει αναπτυχθεί (με πολλές προσπάθειες να έχουν ανθίσει μέσα στις γειτονιές: συλλογικότητες, πρωτοβουλίες αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις κ.α.), για τους διωκόμενους και προφυλακισμένους της εξέγερσης, για το πώς συνεχίζουμε.
Σχετικά με τους διωκόμενους, όσον αφορά τις περιοχές μας, στις 6 Μάρτη θα γίνει η πρώτη δίκη μαθητών στα δικαστήρια της Σκουζέ, οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε συγκρούσεις έξω από την αστυνομική διεύθυνση Πειραιά.
Ελπιδοφόρο ήταν ότι από τους 70 παρευρισκόμενους/-ες στην εκδήλωση καμιά 30αρια ήταν σύντροφοι/-ισσες από άλλες περιόχες κι οι υπόλοιποι/-ες ήμασταν άνθρωποι από τις περιοχές του Κερατσινίου, του Περάματος, της Νίκαιας, της Δραπετσώνας, της Σαλαμίνας, του Πειραιά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανανέωση του ραντεβού για το ερχόμενο Σάββατο 21/12, 5:00μμ, ξανά στο ΡΕΣΑΛΤΟ, με σκοπό πλέον την ανάληψη πρωτοβουλιών δράσης στις περιοχές μας.
Με τη δημιουργία όσο πλατύτερων γίνεται συλλογικών-αντιιεραρχικών-αντιεξουσιαστικών πρωτοβουλίων αντίστασης-αυτοοργάνωσης-αλληλεγγύης στις γειτονιές τα περάσματα της ζωής και της δράσης διευρύνονται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για τη δικη των μαθητων του δεκεμβρη στις 9 μαρτη - Πειραιας

τη δευτερα 9 μαρτη δικαζονται οι συμμαθητες μας απο αυτους που ταζουν αδιεξοδα για μας. ανεργια κ κριση για τους γονεις μας.
προσπαθουν να επιβαλουν ΤΑΞΗ-ασφαλεια για ενα κ μοναδικο στοχο. να μας ΦΟΒΙΣΟΥΝ.
μας θελουν τον καθενα μονο του για ναμαστε πιο ευκολοι αντιπαλοι.
η λειτουργια του συστηματος παρεμποδιστηκε. προεκυψαν προβληματα στη βιτρινα της τεχνητης ευδαιμονιας-καταναλωσης-ευταξιας.
βγηκαμε στο δρομο ολοι μαζι με αφορμη τη δολοφονια του 15χρονου συμμαθητη μας. για να πουμε ΩΣ ΕΔΩ. τερμα ο φοβος κ η μοναξια. ολοι μαζι θα σας αναγκασουμε οχι να μας ακουσετε, οχι να σας παρακαλεσουμε,αλλα να μας αφησετε να δημιουργησουμε.
δε ζητησαμε να συμφωνησετε μαζι μας γιατι δε σας ενδιαφερει. γιατι ολα αυτα τα χρονια δημιουργειτε ανταγωνιστικο περιβαλλον για τα κερδη σας. προσπαθητε με την απειλη των διωξεων [δικαστηρια-αστυνομια] να σας αφησουμε να συνεχιζετε ησυχα τη βρωμοδουλεια που δεν ειναι αλλη απο τον πολεμο που εχετε κηρυξει στην κοινωνια-στα ονειρα μας.
κανενας μονος του στα χερια του κρατους που εκτρεφει δολοφονους, οικονομικη κριση, αδιεξοδα.
ολα συνεχιζονται στη μνημη του συμμαθητη μας του Αλεξη.
οργανωνουμε τη διαδηλωση συμπαρασταση στους συμμαθητες μας απο τον πειραια που δικαζονται 9 μαρτη.
συνεδριαζουν τα μαθητικα συμβουλια καθε σχολειου.
οι καθηγητες μας κανουν απεργια τη μερα της δίκης***
συντονιζομαστε μεταξυ μας. γνωριζομαστε πια. μετρηθηκαμε στις μεγαλες ανατρεπτικες διαδηλωσεις του δεκεμβρη.γνωριζουμε κ αυτους που ειναι απεναντι μας. κ ολους αυτους τους συμβουλατορες που εχουν γνωμη για ολα. "τους λογαδες κ τους γραμματικους" που τραγουδαγε ο σιδηροπουλος.
ο δεκεμβρης ηταν μονο σκηνες απο ταινια προσεχως.
ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ

***και για οσους δεν καταλαβαν απο τους καθηγητες μας το τι εγινε το δεκεμβρη κ συνεχιζουν με την απειλη "των απουσιων". να τους θυμισουμε οτι ποτε ως τωρα κ πουθενα δε μετρηθηκαν συλλογικες απουσιες απο κινητοποιησεις. δεν μπορει ολοκληρα σχολεια να χασουν χρονιά- αληθεια που θα χωρεσουν οι συμμαθητες μας που θα ερθουν απο δημοτικα-γυμνασια!