Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Η βαναυσότητα φασισμού & σύγχρονου ολοκληρωτισμού συνθλίβεται στην εξεγερσιακή ευαισθησία

Αντιφασιστική αφίσα από τη Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης Ρεσάλτο που κολλιέται στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής και εν όψει του εφετείου της υπόθεσης του αντιφασίστα Νίκου Α. στα δικαστήρια του Πειραιά στις 16/09/22.

 

 

Η ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Εκεί όπου οι πόλεμοι ισοπεδώνουν για να σώσουν, ο εθνικισμός και ο πατριωτισμός ενώνουν για να διαχωρίσουν, η στρατιωτικοποίηση ενδυναμώνεται για να απονεκρώσει, η επιτήρηση και η καταστολή προστατεύουν για να φυλακίσουν, η μονοφωνία του επιστημονισμού και των ειδικών πνίγει για να φροντίσει, η πατριαρχική αντεπίθεση ανυψώνεται για να καθυποτάξει, οι θανατοπολιτικές και οι ρατσισμοί γενικεύονται για να εξαιρέσουν, η καπιταλιστική ανάπτυξη λεηλατεί για τη βιωσιμότητα, η επισφάλεια και η φτωχοποίηση επιβάλλονται για την ευημερία, οι θρησκείες δαιμονοποιούν για να εξαγνίσουν.

ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΙΑΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Εκεί όπου η διάχυτη κοινωνική σύγκρουση ενάντια στις επιταγές και τις αυταπάτες της εξουσίας πραγματώνεται με αυτοοργανωμένες κοινότητες αλληλοβοήθειας, αλληλεγγύης, χειραφέτησης και αντίστασης. Ενάντια στις κυρίαρχες λογικές των διπόλων όπως δυνατοί-αδύναμοι, ειδικοί-ανειδίκευτοι, ικανοί-ανίκανοι. Ενάντια στις ιδεολογίες του ρατσισμού, του σεξισμού, του εθνικισμού και κάθε άλλου διαχωρισμού και διάκρισης.

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ & ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΝΙΚΟ Α.

που διώκεται στις 16/09/22 σε 2ο βαθμό στο εφετείο του Πειραιά για τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στις 18/09/14, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής.

 

Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης & ρήξης, Ρεσάλτο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: