Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Για τη φασιστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα

Το απόγευμα της Κυριακής 25/2, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα στο Μικρολίμανο, λίγο μετά το άνοιγμα του χώρου για την αυτοδιαχειριστική του συνέλευση, δέχτηκε προσχεδιασμένη φασιστική επίθεση. Ένα τάγμα εφόδου 8-10 νεοναζιστών με λοστούς και καπνογόνα τραυμάτισε πέντε αγωνίστριες και αγωνιστές και προκάλεσε φθορές στο εσωτερικό του χώρου.

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε (αποτυχημένη) φασιστική εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι ενώ κάποιες μέρες νωρίτερα είχαν προηγηθεί αντίστοιχες (αποτυχημένες) επιθέσεις στις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη και στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω Κάτω Πατησίων.

Η ανακίνηση του λεγόμενου «μακεδονικού ζητήματος», τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, οι αντιεθνικιστικές κινητοποιήσεις αναρχικών και αντιεξουσιαστών και η πίεση που δέχονται εδώ και καιρό συστηματικά οι φασίστες στον Πειραιά και σε άλλες περιοχές που είχαν στο παρελθόν ενισχυμένη παρουσία, τους δίνει την εντύπωση ότι θα μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να εμφανιστούν στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, με τη διάχυση του εθνικιστικού-ρατσιστικού τους δηλητηρίου και στοχοποιώντας τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις του «εσωτερικού εχθρού».

Όμως τόσο στον Πειραιά όσο και παντού σύντομα δεν θα υπάρχει κοινωνικός χώρος να σταθούν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΑΒΕΛΑ
ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗMATA

Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης, Ρεσάλτο
Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: