Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Για το 2ημερο των εκδηλώσεων ενάντια στον θεσμό της εκπαίδευσης από το Πείρα(γ)μα, στις 11 & 12 Νοέμβρη


Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων του Πειρά(γ)ματος, μίας πειρα(γ)ματικής πρωτοβουλίας από το Ρεσάλτο, στο πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου. Δύο μέρες ενάντια στον θεσμό της εκπαίδευσης, ενάντια στους αποκλεισμούς, ενάντια στον εμπορευματικό τρόπο μοιράσματος και επικοινωνίας. Δυο μέρες συντροφικότητας, χαράς και δημιουργικότητας. Στον χώρο των εκδηλώσεων υπήρχαν ταμπλό και προβολή βίντεο έντυπα υλικά και αφίσες.



Το Σάββατο 11/11 πραγματοποιήθηκε συναυλία στον χώρο του εργοστασίου. Αυτοοργανωμένα, αντιεμπορευματικά μουσικά σχήματα έπαιξαν μουσική μέχρι αργά το βράδυ: No Name Yet (rock/Κερατσίνι), Ξεχασμένη Γενιά (punk/Κερατσίνι), Ραπ Τέχνασμα (hip-hop/Πάτρα), Ανάποδο Χαμόγελο (distortion hip-hop/Αθήνα). Με στίχους και μουσική, ανταγωνιστικά στο θέαμα, το εμπόρευμα και κάθε εξουσία. 

 





Την Κυριακή 12/11 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση για το σχολείο-φυλακή, με αφορμή την επανέκδοση της μπροσούρας "ενάντια στον εκπαιδευτικό ζουρλομανδύα" και ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε ζητήματα που άπτονται του θέματος από κόσμο που βρίσκεται και εντός και εκτός της σχολικής μηχανής. Τον «εκπαιδευτικό ζουρλομανδύα» καθώς και κάθε έντυπό μας μπορείτε να το βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) εδώ, αλλά και στο Ρεσάλτο (Έβρου 23, Ταμπούρια) προτιμώντας πάντα την άμεση γνωριμία και επικοινωνία.









Ενάντια στους ορατούς και αόρατους ζουρλομανδύες

Τα όνειρα μας να γίνουν οι εφιάλτες τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: