Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιο που δικάζεται στο στρατοδικείο ΡΟΥΦ, Τρίτη 24/11, 8.30πμ


Όταν οι στρατοί στήνουν στα σύνορα νέους ομαδικούς τάφους


Ο ελληνικός στρατός και σύσσωμο το ελληνικό κράτος πρωτοστατούν ως “πορτιέρηδες” της Μεσογείου, στους ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς ενάντια σε πρόσφυγες/μετανάστες. Φράκτες, υγροί τάφοι και στρατόπεδα-φυλακές είναι η άλλη όψη της σταθερής εδώ και πολλά χρόνια συνδρομής του ελ­ληνικού στρατού στις πολεμικές επι­χειρήσεις των δυτικών κρατών και των νατοϊκών συμμάχων, σε ολόκλη­ρες ζώνες του πλανήτη όπως η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική.

Η άρνησή τους είναι σύγκρουση με τον οργανωμένο θάνατο


Την ίδια στιγμή που οι πρόσφυ­γες/μετανάστες αναζητούν καταφύγιο στον “ευρωπαϊκό παράδεισο” προσπερνώντας τα “πολιτισμένα” συρματοπλέγ­ματα και αψηφώντας τα κανό­νια των ευρωπαϊκών στρατών που βρίσκουν μπροστά τους, ένας χρηστικός και εκ του πο­νηρού ανθρωπιστικός μηχανι­σμός έρχεται να διαχειριστεί με στρατιωτικούς και πάλι όρους τα αποτελέσματα των πολέμων τους. Εξάλλου, όπως καμώνονται με περίσσιο θρά­σος και υποκρισία οι θιασώ­τες των παγκόσμιων δογμάτων “ασφαλείας”, οι πόλεμοί τους εκτός από “δημοκρατικοί” εί­ναι και “ανθρωπιστικοί”.

Η ολική άρνηση στράτευσης στέκεται όχι μόνο ενάντια στη βαρβαρότητα των συνόρων και της στρατιωτικής διαχείρισης πληθυσμών αλλά και ενάντια στις χακί και ανθρωπιστικές δομές των κρατών και των στρατών τους.

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιο


Που δικάζεται σε 2ο βαθμό, μετά από επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές διώξεις και κατασταλτικά οικονομικά πρόστιμα, για την επιλογή του να απαρνηθεί και να εναντιωθεί στον κόσμο των στρατοπέδων και του διαρκούς πολέμου, προκειμένου να αγωνιστεί για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, έθνη, κράτη, θρησκευτικούς και φυλε­τικούς διαχωρισμούς.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης


Στρατοδικείο Ρουφ (Π. Ράλλη 1 & Πειραιώς)

Τρίτη 24/11, 8:30πμ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: