Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Παρασκευή 08/05, 9.00μμ, στο ΡΕΣΑΛΤΟ: Καφέ αντιμιλιτέρ

 

Καφέ αντιμιλιτέρ (από την πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης):

 

"Φύλο-πόλεμος-έθνος: Στιγμιότυπα κυρίαρχου λόγου από τους Α' και Β' παγκόσμιους πολέμους."


*Παρουσίαση από την πρωτοβουλία του Ρεσάλτο ενάντια στον σεξισμό, την πατριαρχία, τους έμφυλους διαχωρισμούς και διακρίσεις.



Στον χώρο θα υπάρχει και 2ο τεύχος του περιοδικού Casus Rebelli

 

Εδώ και κάποιες ημέρες κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος της άτακτης περιοδικής έκδοσης της συλλογικότητάς μας, Casus Rebelli. Εμπλουτισμένο θεματικά, στις 48 σελίδες του μπορείτε να διαβάσετε άρθρα επικαιρότητας, ανάλυσης και ιστορικής μνήμης: για τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που τυλιχτήκανε με πατριωτικά σάβανα, στις μέρες της «πρώτης φοράς αριστερά». Για τις πατριωτικές και εθνικιστικές πιρουέτες της κυβερνώσας αριστεράς και του Κώστα Ήσυχου. Για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πατριωτισμού όπως το διαβάσαμε στο βιβλίο του Νίκου Κοτζιά. Για τα σημαινόμενα μίας αναδιάρθρωσης της θητείας όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την «αντι-βυσματική» πολιτική του Καμμένου. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε πώς οργανώνονται οι σύχρονοι καπιταλιστικοί στρατοί μέσα από τη μελέτη του δόγματος RMA (Revolution in Military Affairs). Και εξετάζουμε την παιχνιδιοποίηση του πολέμου μέσα από τα video games. Ξαναθυμόμαστε το ιστορικό background των ΜΟΜΑ για να φτάσουμε στο σήμερα και την προσπάθεια επανασύστασής τους. Αφιερώνουμε κάποιες σελίδες στα δημόσια κείμενα ολικών αρνητών στράτευσης οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατασταλτικές κινήσεις. Την ίδια στιγμή που παρεμβάσεις σε εφορίες των Τρικάλων και της Πτολεμαΐδας έθεταν στο επίκεντρο το διοικητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ που επιβάλλεται στους ανυπότακτους.
Το Casus Rebelli σιγά-σιγά βρίσκει τον δρόμο του στα τραπεζάκια των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και καταλήψεων της Αθήνας. Διακινείται χωρίς αντίτιμο, με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά. Επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά εάν θέλετε να συμβάλλετε στη διακίνηση ή να σας το στείλουμε ταχυδρομικά.
Εδώ μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf.



Δεν υπάρχουν σχόλια: