Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Από τους δρόμους της Νίκαιας Σάββατο 8 Μάρτη - Ενάντια στο φασισμό



Περισσότεροι από 200 σύντροφοι και συντρόφισσες, κάτοικοι της Νίκαιας και των γύρω περιοχών, διαδηλώσαμε για ακόμα μία φορά στις γειτονιές της Κοκκινιάς.

Το κάλεσμα για την ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ, έλαβε χώρα στην προοπτική της πολύμορφης αντιφασιστικής ακηδεμόνευτης δράσης, ανασύροντας τη ριζοσπαστική τοπική ιστορική μνήμη που αφορά στις μαχητικές και νικηφόρες συγκρούσεις του χθες…
Η πορεία που είχε καλεστεί στην πλατεία Δαβάκη (περιβολάκι) κινήθηκε στους δρόμους που εξελίχθηκαν οι μάχες από τις 5 ως τις 8 Μάρτη του 1944…
Η μικροφωνική που στήθηκε για μία περίπου ώρα στο περιβολάκι, ενημέρωνε για τα τοπικά ιστορικά γεγονότα των ημερών του ’44.
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 και διέσχισε τις οδούς 7ης Μάρτη, Γρεβενών, Ηλιουπόλεως, Κύπρου, Π.Ράλλη για να επιστρέψει και πάλι στο ίδιο σημείο.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης μοιράστηκαν χιλιάδες κείμενα, πετάχτηκαν δεκάδες χιλιάδες τρικάκια, γράφτηκαν δεκάδες συνθήματα σε τράπεζες και άλλα δημόσια κτήρια, ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα αντιφασιστικού, αντικρατικού, και αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα.
Το πανό της πορείας έγραφε: “7 Μάρτη 1944 - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ - ΤΟΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΟΤΕ”, ενεργοποιώντας και πάλι, τις ιστορικές μνήμες που ενισχύουν τους αντιφασιστικούς αγώνες του σήμερα.

αναδημοσίευση από το site του μπλόκου στην εξουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια: