Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Αντιφασιστικό μοίρασμα στον Κορυδαλλό και τη Νίκαια, Σάββατο 1/2

 
Το μεσημέρι του Σαββάτου 1/2 έγινε μαζικό μοίρασμα κειμένου αντιπληροφόρησης για την επανεμφάνιση των φασιστών στις γειτονιές μας, αφού το προγραμματισμένο μοίρασμα του προηγούμενου Σαββάτου αναβλήθηκε λόγω της πορείας στο Κερατσίνι. 50 συντρόφισσες και σύντροφοι κινηθήκαμε για περισσότερο από δύο ώρες σε κεντρικούς δρόμους του Κορυδαλλού και της Νίκαιας μοιράζοντας κείμενα του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου Pasamontaña (Κορυδαλλός) και της συλλογικότητας "Μπλόκο στην εξουσία" (Νίκαια).


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ
ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ

Τέσσερις μήνες πέρασαν από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής του πυρήνα Νίκαιας και οι χρυσαυγίτες έχουν το θράσος να συρθούν ξανά στις γειτονιές μας. Την πρώτη φορά στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, έχοντας αντικαταστήσει τα ρούχα του φασίστα δολοφόνου με τη στολή του ντόπιου νοικοκυραίου, μοιράζοντας τις φυλλάδες τους και λέρωνοντας τους τοίχους με ρατσιστικά συνθήματα και απειλές. 
Τη δεύτερη φορά, μια εβδομάδα μετά, στο Κερατσίνι, επέστρεψαν στις παλιές τους τακτικές βεβηλώνοντας το σημείο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και αναλαμβάνοντας πλέον ξεκάθαρα την ευθύνη για τη δολοφονία του. Στη συνέχεια, κινήθηκαν επιθετικά προς τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης Ρεσάλτο, όπου και πήραν την απάντηση που τους άξιζε, αρχικά από 15 συντρόφους και συντρόφισσες και αργότερα απο μία αυθόρμητη πορεία 400 και πλέον ατόμων που έσβησε κάθε ίχνος της παρουσίας τους. 
ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΝΩΠΕΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ:
Τους θρασύδειλους τραμπουκισμούς σε ανυπεράσπιστους μετανάστες και τα δολοφονικά μαχαιρώματα όπως αυτό του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.
Τις αλλεπάλληλες δολοφονικές ενέδρες σε εργάτες και συνδικαλιστές, όπως στους Αιγύπτιους ψαράδες στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.
Τις ρατσιστικές επιδρομές στις λαϊκές αγορές και σε πάγκους μικροπωλητών, σε νοσοκομεία εναντίον εργαζόμενων και νοσηλευόμενων και σε παιδικούς σταθμούς εναντίον παιδιών άλλων εθνικοτήτων.
Τους εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς σε ομοφυλόφιλους και τα δολοφονικά μαχαιρώματα σε αντιστεκόμενους και αντιφασίστες όπως η πρόσφατη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΕΤΣΙ,
ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,
ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ
ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ.
Η Χρυσή Αυγή δεν υπήρξε ποτέ αντισυστημική. Αντίθετα ανασύρθηκε από τα βάθη του συστήματος για να θωρακίσει τις καταστροφικές επιλογές του, σπέρνοντας τη σύγχυση και τον τρόμο. Το σύστημα είναι αυτό που θα ορίζει πού, πώς και πόσο θα κινούνται τα φασιστικά σκυλιά του, έτσι ώστε πάντοτε να εξυπηρετούνται οι πολιτικές του σκοπιμότητες.
Απέναντι στις υποκριτικές αντιφασιστικές κραυγές του κράτους θα συνεχίσουμε να ορθώνουμε συλλογικά το ανάστημά μας ενάντια σε κάθε οργανωμένη ή όχι μορφή φασισμού, τους υποστηρικτές και τους εκφραστές του. Η υπομονή είναι συνενοχή. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι εχθροί στις γειτονιές μας και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται.

Μπλόκο στην εξουσία

Τα τρικάκια που πετάχτηκαν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης έγραφαν:

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΧΘΡΟΙ
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ, ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ

αναδημοσίευση από τις ηλεκτρονικές σελίδες των εγχειρημάτων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: