Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΩΤΗ, ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ 21/5 - ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Στις 21 Μαΐου 2013, ο σύντροφος Δημήτρης Νιώτης, ο οποίος συμμετέχει στη συνέλευση της πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας από την αρχή της λειτουργίας και της δράσης της (Ιούνης 2011 - κίνημα πλατειών), δικάζεται στο στρατοδικείο Ιωαννίνων για την άρνηση του να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για στρατιωτική θητεία.
Η στάση αυτή του συντρόφου είναι προϊόν συνειδητής επιλογής, την οποία έχει δημόσια εκφράσει μαζί με 4 ακόμα ολικούς αρνητές, μέσω μίας συλλογικής δήλωσης ολικής άρνησης στράτευσης. Είναι αποτέλεσμα της άρνησης του να υπηρετήσει τόσο τον στρατό ως μηχανισμό πολέμου, εσωτερικής καταστολής, κοινωνικής εκπειθάρχησης, αγωγής στην ιεραρχία, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, όσο και συνολικότερα το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης ανθρώπου από άνθρωπο, θεματοφύλακας του οποίου είναι ο στρατός.
Με τον Δημήτρη μοιραζόμαστε τις ίδιες γειτονιές, αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα και δοκιμάζουμε προτάσεις συλλογικής αντίστασης και αλληλοβοήθειας. Έχουμε συνδιαμορφώσει και συμπράξει, σε τοπικές παρεμβάσεις, κεντρικές κινητοποιήσεις και απεργιακές διαδηλώσεις. Έχουμε δράσει από κοινού για ζητήματα σχετιζόμενα με την εργασία και την ανεργία, τα χαράτσια και την καταστολή, τον ρατσισμό και τον φασισμό, τη λεηλασία των «από κάτω» και της φύσης. Και μάλιστα το στρατοδικείο του συμπίπτει χρονικά με την πραγματοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων, προβολών και συλλογικής κουζίνας στην περιοχή μας από τη συνέλευση με κεντρικό σύνθημα: Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΛΕΗΛΑΤΕΙ, Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΧΤΥΠΑΕΙ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ - Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Έχοντας 2 χρόνια κοινής συντροφικής και αγωνιστικής διαδρομής και θεωρώντας το αντιμιλιταριστικό κίνημα και την ολική άρνηση στράτευσης αναπόσπαστο κομμάτι των ριζοσπαστικών κινημάτων, καταθέτουμε ως αυτονόητη την αλληλεγγύη μας. Και αντιλαμβανόμαστε ως αδιανόητη τη δίωξη του για «ανυποταξία προς το στράτευμα», παρότι ο Δημήτρης είναι όντως ανυπότακτος, τόσο ως προς τον στρατό όσο και ως προς το καπιταλιστικό-εξουσιαστικό σύστημα στο σύνολό του.
Η Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχοντας βιώσει την καταστολή των μεγάλων κινητοποιήσεων της τελευταίας διετίας, έχοντας παρακολουθήσει τις εκπαιδεύσεις μονάδων του στρατού για την αντιμετώπιση πλήθους (βάσει των νέων δογμάτων του ΝΑΤΟ για τη συμμετοχή των στρατιωτικών μηχανισμών στην καταστολή εξεγέρσεων σε πόλεις), δεν έχει ψευδαισθήσεις για το ρόλο που θα καλεστεί να παίξει ο στρατός σε περιπτώσεις κοινωνικών εκρήξεων, όπως και στο παρελθόν.
Απέναντι στον πολιτισμό της εκμετάλλευσης και της υποταγής, του φόβου και της καταστολής, είμαστε όλοι και όλες ανυπότακτοι και ανυπότακτες. Είμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον Δημήτρη Νιώτη και στην πολιτική του επιλογή για ολική άρνηση στράτευσης.
Μάιος 2013
Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: