Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οι “λαθραίοι”

Θα ήταν λάθος να πιστέψει κανείς ότι αυτοί που θα αποκλειστούν και θα δεχτούν την πιο βάρβαρη επίθεση θα είναι μόνο οι μετανάστες. Όσο η κρίση βαθαίνει, σ’ αυτούς που “περισσεύουν”, στους “περιττούς”, στους “λαθραίους” θα προστίθενται ολοένα και περισσότεροι. Θα τους αποδοθούν ονόματα και ταυτότητες κατάλληλα έτσι ώστε οι ευθύνες για την εξαθλίωση τους να αποδοθούν στους ίδιους, έτσι ώστε να ελεγχθούν, να κατασταλούν. Οι “λαθρομετανάστες”, οι οροθετικές, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι εκδιδόμενες, οι κουκουλοφόροι, οι μολυσματικοί άστεγοι, οι “λαθρεπιβάτες”.
Την ίδια στιγμή που τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αύξηση του ΦΠΑ, τα υπέρογκα ποσά της εφορίας, οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων αποτελούν μια τραγική πραγματικότητα που επιβάλλει η καπιταλιστική επέλαση, οι κυρίαρχοι, προσπαθούν να πείσουν ότι οι αρνήσεις πληρωμής των εισιτηρίων, η απώθηση των ελεγκτών, η αλληλεγγύη που εκφράζεται μέσω της ανταλλαγής των εισιτηρίων, είναι πράξεις παράνομες και οι επιβάτες που συνειδητά ή αντανακλαστικά (λόγω συνθηκών) αρνούνται να συναινέσουν, είναι “λαθραίοι”.
Να σταθούμε πλάι-πλάι, όλοι εμείς οι “λαθραίοι”, πέρα από τους ψευδείς διαχωρισμούς που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Να αντισταθούμε. Να αντεπιτεθούμε. Να πάρουμε πίσω την κλεμμένη μας ζωή.


1 σχόλιο:

Verba Volant είπε...

Στα ισπανικά:

http://verba-volant.info/es/los-ilegales/