Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σχετικά με το γιουχάισμα Χρυσοχοϊδη στον Κορυδαλλό την Τετάρτη 1η Φλεβάρη και την άγρια καταστολή της παρέμβασης


Τετάρτη 1η Φλεβάρη, ώρα 9.30μμ. Ο υπουργός ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης καταφτάνει μαζί με τους σωματοφύλακες του σε εστιατόριο της πλατείας Βενιζέλου στον Κορυδαλλό. Στο εστιατόριο παραβρίσκονται 90 επιπλέον άτομα, καλεσμένοι του. Προφανώς από τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά ενόψει των εσωτερικών τους διαδικασιών ανάδειξης νέου προέδρου στο κόμμα, δεδομένης της υποψηφιότητας του κυρίου «δεν διάβασα το μνημόνιο». Είχε βλέπετε υπερφορτωμένο πρόγραμμα εκείνο το διάστημα με το όργιο καταστολής που είχε εξαπολύσει ως υπουργός δημόσιας τάξης, όπως η αστυνομική εισβολή στο Ρεσάλτο στις 5 Δεκέμβρη 2009.
Το νέο κυκλοφορεί ταχύτατα και μέσα σε λίγη ώρα καταφθάνουν έξω από το εστιατόριο άνθρωποι της λαϊκής συνέλευσης Κορυδαλλού και των υπόλοιπων συνελεύσεων κατοίκων από τις περιοχές του Πειραιά καθώς και άνθρωποι από τους αυτοοργανωμένους-αυτοδιαχειριζόμενους χώρους των περιοχών μας. Σύνολο 80 άνθρωποι. Συνθήματα και γιουχαΐσματα κάνουν σαφές ότι αυτός και η παρέα του είναι απολύτως ανεπιθύμητοι. Κάποιοι θέλουν να του διαβάσουν το μνημόνιο ενώ το πανό της παρέμβασης γράφει: «εσύ δεν το διάβασες το μνημόνιο εμείς το ζούμε καθημερινά, αντίσταση σε κάθε γειτονιά».
Δεν περνούν λίγα λεπτά -κι ενώ ο Χρυσοχοϊδης και οι ομοτράπεζοι του πρέπει να στραβοκαταπίνουν από την λαϊκή οργή που εκδηλώνεται έξω από την πόρτα του εστιατορίου- κάνουν την εμφάνισή τους με βήμα ταχύ 2 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες φτάνοντας στο σημείο της συγκέντρωσης χτυπούν κατευθείαν τους συγκεντρωμένους με λύσσα, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση ή πρόκληση. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους τραυματίζονται είτε στο κεφάλι είτε σε σημεία του σώματος τους από τις γκλοπιές (ευτυχώς ελαφρά) ενώ 6 άτομα συλλαμβάνονται και οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην πάνω πλευρά της πλατείας Βενιζέλου. Οι συγκεντρωμένοι ανασυγκροτούνται στην πλατεία Ελευθερίας όπου με ντουντούκα ενημερώνουν τον κόσμο για τα όσα έχουν συμβεί. Ο Χρυσοχοϊδης φυγαδεύεται με συνοδεία ολόκληρης κουστωδίας μηχανών ΔΙΑΣ. Ενώ οι προσαχθέντες οδηγούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά (προφανώς για εκτόνωση της κατάστασης στον Κορυδαλλό) και μαζί τους μεταφέρεται και η συγκέντρωση 60 και πλέον ανθρώπων. 2 ώρες μετά οι προσαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι αφού θα ήταν παραπάνω από γελοίο να τους απαγγελθεί οποιαδήποτε κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια μέρα, λίγες ώρες νωρίτερα, ο «σύντροφος» του Χρυσοϊδη, δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Καμίνης, είχε διατάξει την εισβολή των ΜΑΤ στο εγκαταλειμμένο πρώην δημοτικό καφενείο στην οδό Σόλωνος, όπου είχαν βρει καταφύγιο 15 άστεγοι λόγω του ψύχους.
Η μνήμη κι η οργή δε σβήνουν. Δεν είστε απλά ανεπιθύμητοι, είστε εχθροί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: