Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα συνεχίζονται και κλιμακώνονται

Μετά από εβδομάδες συνελεύσεων, μοιράσματος χιλιάδων κειμένων και παρέμβασης έξω από την ΔΕΗ Κερατσινίου, οι κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα συνεχίζονται και κλιμακώνονται, δεδομένου ότι οι λογαριασμοί έχουν έρθει στα περισσότερα σπίτια και για αρκετούς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης.
Επόμενες δράσεις, μια εκδήλωση-συζήτηση από τη Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" (Εμμ. Μπενάκη 70 - Αμφιάλη) την Δευτέρα 21/11, στις 6μμ, και μια συγκέντρωση στη ΔΕΗ Καμινίων (που εκδίδει τις εντολές διακοπής ρεύματος για όλες τις περιοχές Πειραιά) την Παρασκευή 25/11, στις 8πμ, από τις συνελεύσεις Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Πειραιά.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Το «ειδικό τέλος» για τα ακίνητα που καλούμαστε να πληρώσουμε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ (το οποίο θα έρθει ξανά στις αρχές του 2012) έρχεται να προστεθεί στις ολοένα περισσότερες κομμένες συνδέσεις ρεύματος του τελευταίου διαστήματος λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών. Έρχεται να προστεθεί στο «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στις μαζικές απολύσεις και «εφεδρείες», στην εκτόξευση της ανεργίας, στα κάθε είδους νέα υπέρογκα χαράτσια μέσω των άμεσων και έμμεσων φόρων, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, νοσοκομείων, τεχνολογικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, στις συνεχείς αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στα εισιτήρια εισόδου στις εφημερίες, τα εξωτερικά ιατρεία και τις εξετάσεις των νοσοκομείων.
Η νέα κυβέρνηση (συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) αναλαμβάνει, υπόσχεται και δεσμεύεται να ολοκληρώσει ότι άφησε η προηγούμενη, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες ΕΕ, ΔΝΤ. Να υπογράψει -με κοινοβουλευτική πλέον συναίνεση και πλειοψηφία- τη νέα «δανειακή σύμβαση». Να ανοίξει νέο γύρο βάρβαρης επίθεσης. Να ολοκληρώσει το ξεπούλημα του λεγόμενου «δημόσιου πλούτου» και την κατεδάφιση των λαϊκών-εργατικών κατακτήσεων για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.
Γι’ αυτό είναι επιτακτικό όσο ποτέ να δημιουργήσουμε αυτοοργανωμένα δίκτυα αντίστασης, αυτοάμυνας και αλληλεγγύης μέσα στις γειτονιές, να δυναμώσουμε τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, να διευρύνουμε τα μέτωπα αμφισβήτησης και ρήξης. Ενάντια στα χαράτσια αφαίμαξής μας. Ενάντια στα μνημόνια κοινωνικής υποδούλωσης και λεηλασίας. Ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και υποταγής και τους εκφραστές του.
Σχετικά με το χαράτσι για τα ακίνητα, είναι σημαντικό να υπάρξει συλλογική άρνηση πληρωμής του μέσα από τη συγκρότηση συνελεύσεων γειτονιάς, πολυκατοικίας ή μέσα από τις ήδη υπάρχουσες ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων ανά περιοχή. Παράλληλα, είναι σημαντικό να πολλαπλασιαστούν οι ανοιχτές κοινωνικές παρεμβάσεις λόγου και δράσης μέσα στις συνοικίες, οι συγκεντρώσεις έξω από τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ και να γίνει σαφής προειδοποίηση προς τους εργολάβους που αναλαμβάνουν διακοπές να μην το επιχειρήσουν. Σε όποιο σπίτι επιχειρηθεί διακοπή σύνδεσης είναι σημαντικό να μην ανοίξουμε την πόρτα και να υπάρξει άμεσο κάλεσμα-συγκέντρωση αλληλέγγυων για τη συλλογική αποτροπή των εργολαβικών συνεργείων. Ενώ όπου υπάρξει τελικά διακοπή της σύνδεσης (από έλλειψη ενημέρωσης ή αδυναμία παρέμβασης) οι συνελεύσεις των κατοίκων πρέπει να αναλάβουν -τόσο πρακτικά όσο και πολιτικά- την επανασύνδεση του ρεύματος.
Απέναντι σε εκείνους που απειλούν μέσα στο χειμώνα να κόψουν το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν ή αρνούνται να πληρώσουν ως άδικο το χαράτσι για τα ακίνητα, οργανώνουμε και συλλογικοποιούμε την αντίστασή μας και καθοδόν επαναπροσδιορίζουμε τις κινήσεις μας. Κανένας μόνος και φοβισμένος. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η συλλογική αντίσταση η δύναμή μας. Οι μόνοι αγώνες που χάθηκαν είναι αυτοί που δεν έγιναν ποτέ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ (Αγ. Ελευθερίου 114)
από την οποία εκδίδονται οι εντολές διακοπής ρεύματος για όλες τις περιοχές του Πειραιά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ 8.00πμ
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Πειραιά, Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Νίκαιας,
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού, Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6:00μμ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
(Εμμ. Μπενάκη 70 - Αμφιάλη)
Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι
(κάθε Δευτέρα 7μμ, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70 - Αμφιάλη)

αναδημοσίευση από το http://suneleushkeratsiniou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: