Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με την προβολή και τη συζήτηση της Παρασκευής και την εκδήλωση του Σαββάτου

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι βρεθήκαμε την Παρασκευή στο στέκι, παρακολουθήσαμε το video «το δόγμα του σοκ» κι έπειτα ανταλλάξαμε σκέψεις γύρω από τις μεθόδους και τους σχεδιασμούς της εξουσίας, τα σαρωτικά αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλονται και τις δυνατότητες διεύρυνσης και διασύνδεσης των κοινωνικών αγώνων και των αυτοοργανωμένων κοινοτήτων αντίστασης και αλληλεγγύης.
Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, η εκδήλωση ξεκίνησε, παρουσία 60 και πλέον ανθρώπων, με μια εισήγηση χωρισμένη σε 6 μέρη: ενημέρωση για την υπόθεση των 22 από την αστυνομική εισβολή στο Ρεσάλτο και των 42 από τη βίαιη εκκένωση του δημαρχείου Κερατσινίου, το «καθεστώς έκτακτης ανάγκης» και η καταστολή ως ο βασικός πυλώνας διασφάλισης των συμφερόντων της κυριαρχίας, οι υποθέσεις των φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών, ο απομονωτισμός, η ποινικοποίηση και η καταστολή κάθε κοινωνικού αγώνα, ο ρόλος των ΜΜΕ, οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον τρομονόμο. Ακολούθησε συζήτηση για τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε. Η συζήτηση, ωστόσο, έκλεισε γρήγορα τον κύκλο της, φορτισμένη και καθορισμένη από τα νέα που έφταναν για αστυνομικές εισβολές σε σπίτια και για προσαγωγές συντρόφων από διάφορα σημεία της Αθήνας.
Επόμενο ραντεβού την επόμενη Παρασκευή 10/12, στις 8:00μμ, πάνω στην θεματική: ο μύθος της «ψυχικής αρρώστιας», από τη διάγνωση στο βίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: