Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Τετάρτη 20 Γενάρη η δίκη των 5 συλληφθέντων από την αντιρατσιστική παρέμβαση στον Αγ. Παντελεήμονα στις 9 Ιούνη 2009


Το πρωί της Τετάρτης 20 Γενάρη στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα γίνει η δίκη των 5 συλληφθέντων της αντιρατσιστικής παρέμβασης (μοίρασμα κειμένων, αναγραφή συνθημάτων, άνοιγμα της παιδικής χαράς), της 9ης Ιούνη 2009 στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα. Η παρέμβαση, όπως και αρκετές άλλες με αποκορύφωμα την πορεία 2500 διαδηλωτών στις 7 Ιούλη 2009 ενάντια στο σύγχρονο απαρτχάιντ, είχε οργανωθεί από αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και αλληλέγγυους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την ολοκλήρωση της παρέμβασης, ομάδα «αγανακτισμένων κατοίκων» επιχείρησε να επιτεθεί στους συγκεντρωμένους μέσα από τις αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης του τοπικού αστυνομικού τμήματος για να απωθηθούν από την περιφρούρηση. Ακολούθως, το έργο της επίθεσης ανέλαβαν διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν από την οδό Δεριγνύ προς την Πατησίων. Η επίθεση ολοκληρώθηκε με εφόρμηση μηχανοκίνητων ομάδων ΔΕΛΤΑ & ΖΗΤΑ στους αλληλέγγυους (τουλάχιστον 100 ένστολοι με πάνω από 60 μηχανές) και συμπλοκές σώμα με σώμα στη συμβολή Δεριγνύ & Πατησίων. Αποτέλεσμα, 5 αλληλέγγυοι συλληφθέντες (με καταγέλαστες κατηγορίες περί αντίστασης κατά της αρχής, εξύβρισης, σωματικών βλαβών στους αστυνομικούς κ.α.) 2 εκ των οποίων σοβαρά τραυματισμένοι.
Την ίδια στιγμή στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα κάτοικος της περιοχής επισκέφθηκε με το παιδί του την (προσωρινά) ανοιχτή παιδική χαρά για να δεχτεί ύβρεις, απειλές και προπυλακισμό από 50-60 οπαδούς αυτού του ιδιότυπου απαρτχάιντ. Η μεσολάβηση των μπάτσων κατέληξε σε προσαγωγή του κατοίκου στο αστυνομικό τμήμα, ενώ τα φασιστόμουτρα συγκεντρώθηκαν στη γωνία του τμήματος φωνάζοντας και πετώντας αντικείμενα, ζητώντας τον στα χέρια τους σε μια επίδειξη του κανιβαλισμού που τους χαρακτηρίζει.
Αλληλεγγύη στους 5 διωκόμενους αγωνιστές.

2 σχόλια:

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Το κείμενο της 1ης αφίσας:

Τους τελευταίους μήνες το κράτος εναρμονισμένο με τις διακρατικές συμφωνίες και σχεδιασμούς αναβαθμίζει το κατασταλτικό του πρόσωπο και το κυρίως ιδεολογικό υπόβαθρο που χρησιμοποιείται περιστρέφεται γύρω από το “δόγμα της ασφάλειας των πολιτών”. Προσπαθώντας να διασπείρει τον φόβο έτσι ώστε να δικαιολογήσει την καταστολή, βαφτίζει ως “εσωτερικούς εχθρούς” ορισμένα κοινωνικά κομμάτια. Με διάφορες μεθόδους και κυρίως με την προπαγάνδα μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης προετοιμάζει το έδαφος για περαιτέρω απαγορεύσεις και έλεγχο. Για άλλη μια φορά για τον ρόλο του “αποδιοπομπαίου τράγου” επιλέχτηκαν οι μετανάστες καθώς και τα πιο εξαθλιωμένα κοινωνικά κομμάτια (τοξικοεξαρτημένοι, άστεγοι κ.τ.λ). Η επίθεση του κράτους σʼ αυτούς εκφράζεται με επιχειρήσεις σκούπα, βιασμούς και βασανιστήρια σε Α.Τ, δολοφονίες, νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και με παρακρατικές επιθέσεις φασιστικών συμμοριών που σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους έχουν διαμορφώσει τη καθημερινότητα στο κέντρο της Αθήνας.
Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα εδώ και 1 χρόνο έχει συσταθεί μια επιτροπή κατοίκων που την απαρτίζουν χρυσαυγίτες μαζί με “φιλήσυχους” νοικοκυραίους που απαιτούν να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή. Έτσι, οι εμπρησμοί σπιτιών μεταναστών, οι ξυλοδαρμοί και τα μαχαιρώματα έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο δημιουργώντας ένα κλίμα βίας και χάους.
Δημιουργώντας πόλους αντίστασης και αντεπίθεσης αναρχικοί προέβησαν σε μαζικές παρεμβάσεις αντιπληροφόρισης στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Σε μια απʼ αυτές φασιστοειδή με τις πλάτες των μπάτσων επιχείρησαν να επιτεθούν στους συγκεντρωμένους, όμως απωθήθηκαν. Τις προκλήσεις των φασιστών ακολούθησε η οργανωμένη επίθεση των μπάτσων με ΜΑΤ και ομάδες Δέλτα με τις οποίες,μετά από συγκρούσεις σώμα με σώμα, συνέλαβαν 5 συντρόφους.Η αλληλεγγύη στο πρόσωπό τους είναι αδιαπραγμάτευτη αφού σʼ αυτούς βλέπουμε τον δικό μας εαυτό και τη δική μας δράση στον πόλεμο εναντίον του κράτους και της εξουσίας, χωρίς καμιά συνδιαλλαγή, χωρίς καμιά υποταγή.

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Aναβλήθηκε επ΄ αόριστο η δίκη των 5 συλληφθέντων της αντιρατσιστικής παρέμβασης στον Αγ. Παντελεήμονα, στις 9/6/2009 εξαιτίας της αδικαιολόγητης απουσίας του βασικού αστυνομικού μάρτυρα κατηγορίας του ενός κατηγορούμενου. Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα και πρόστιμο 100 ευρώ.