Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Πανό και συνθήματα αλληλεγγύης σε μετανάστες/ριες


 
Πανό και συνθήματα αλληλεγγύης σε μετανάστες/ριες στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από το υπουργείο ναυτιλίας για τη δολοφονία εκατοντάδων μεταναστών/ριών από το ελληνικό κράτος, τον Frontex και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη την Τετάρτη 14/06 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου.
 
Η αδιάκοπη συστημική προπαγάνδα που μεταθέτει τις ευθύνες από την «ατυχή στιγμή» μέχρι και στους ίδιους τους μετανάστες/ριες και η χυδαία διακήρυξη «εθνικού πένθους» δεν μπορούν να αποκρύψουν έναν ομαδικό πνιγμό ενορχηστρωμένο από τον θεσμικό ρατσισμό, τους πολέμους, την καταστολή, τους αποκλεισμούς και τη μισαλλοδοξία της εθνικής ενότητας και της ευρωπαϊκής «ανωτερότητας». Πρόκειται για μία ακόμα κρατική δολοφονία που πραγματοποιήθηκε ως αναπόσπαστο κομμάτι και συνειδητή επιλογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής (εκ μέρους αριστερής ή δεξιάς διακυβέρνησης), των φραχτών, των στρατοπέδων και των κέντρων κράτησης, των δολοφονιών και των επαναπροωθήσεων, της εγκληματοποίησης και της στρατιωτικής διαχείρισης των μεταναστών/ριων.
 
Αλληλεγγύη σε μετανάστες/ριες και κοινοί αγώνες ντόπιων-μεταναστών/ριών ενάντια στον πολιτισμό των συνόρων, των εθνών-κρατών, του κεφαλαίου, της πατριαρχίας και των επίπλαστων διαχωρισμών και διακρίσεων.
 
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της πορείας αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 15/06 που διώκονται με πλημμεληματικές και κακουργηματικές κατηγορίες για την εναντίωσή τους στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.
 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: