Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αντιφασιστική πορεία, Πέμπτη 5/7, 7.00μμ. πλ. Αγ. Νικολάου, Νίκαια


Η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι, στη συνάντηση της Δευτέρας 2/7 αποφάσισε τη συμμετοχή της με μπλοκ στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία της Πέμπτης 5 Ιούλη, 7.00μμ, στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Νίκαια.
Το τελευταίο διάστημα στη Νίκαια, όπως και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εντάθηκαν, με αρκετούς -κυρίως πακιστανούς- μετανάστες να έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Αναμφισβήτητα, το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων και της φασιστικής βίας. Το μεσημέρι του Σαββάτου 23/6 μάλιστα μια δράκα νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής πέρασε με μηχανές (συνοδευόμενη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ) από την πλατεία Αγ. Νικολάου και απείλησε τους πακιστανούς μετανάστες που διατηρούν κάποια μικρομάγαζα να τα κλείσουν και να φύγουν από τη χώρα γιατί αλλιώς θα τους σπάσουν τόσο τα καταστήματα όσο και τα κεφάλια.
Στη Νίκαια του μπλόκου της Κοκκινιάς, της προσφυγιάς, της αντίστασης και της αλληλεγγύης, δεν έχουν καμία θέση οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, οι τραμπουκισμοί, οι επιθέσεις και οι απειλές τους. Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής μας, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την κρατική καταστολή, τον φασισμό και τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Το πανό της συνέλευσης Κερατσινίου θα είναι το ίδιο με αυτό που είχαμε στην πορεία ενάντια στον κοινωνικό εκφασισμό που διοργανώσαμε στο Κερατσίνι την Παρασκευή 1/6: «ο φασισμός στην αρχή έρχεται για τους “άλλους”, μετά για όλους».

Συγκέντρωση-πορεία Πέμπτη 5/7, 7.00μμ, πλατεία Αγ. Νικολάου
(από Αθήνα, τρόλεϊ γραμμή 21, στάση: τέρμα)

αναδημοσίευση από το blog της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: