Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ανακατάληψη του κτιρίου και ενημέρωση για τον συλληφθέντα σύντροφο

Αρκετές ώρες μετά την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά συντρόφισσες και σύντροφοι ανακατέλαβαν το κτίριο. Με μια πρώτη ματιά έχουν ήδη στο χώρο διαπιστωθεί κάποιες φθορές καθώς επίσης και απώλειες αντικειμένων.
Μετά την επανακατάληψη του κτηρίου, πραγματοποιήθηκε συνέλευση στον χώρο της κατάληψης παρουσία  μεγάλου πλήθους αλληλέγγυων. Έγιναν οι ενημερώσεις για τα γεγονότα και τη σύλληψη του συντρόφου, ανταλλάχθηκαν σκεπτικά για την πολιτική συγκυρία, τις καταλήψεις και την  κατασταλτική πολιτική. Ως μια πρώτη πολιτική απάντηση της συνέλευσης είναι το κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι, την Τρίτη 2 Αυγούστου το απόγευμα.

Ο σύντροφος Μ.Κ. που συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο την επόμενη μέρα. Αφέθηκε τελικά ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Αυγούστου  ενώ παραπέμπεται με τις εξής πλημμεληματικές κατηγορίες: διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί όπλων (οι σημαίες) και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος (ηλεκτρονικοί υπολογιστές). 


Κάτω τα χέρια σας από τις καταλήψεις και τους αγωνιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια: