Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

70.000 ευρώ!

Σε έναν από τους 17 συλληφθέντες των συγκρούσεων της Τετάρτης 29 Ιούνη, στον αναρχικό Μανώλη Λιόλιο, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 70.000 ευρώ για να μην προφυλακιστεί. Η αρχική καταληκτική ημερομηνία καταβολής του ποσού είναι η Δευτέρα 11 Ιούλη αλλά θα απαιτηθεί τόσο η μείωση του ποσού όσο και η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής του.
Ο Μανώλης που είναι δραστήριος αναρχικός και παρών στους κοινωνικούς αγώνες περισσότερα από 20 χρόνια, είναι ο μόνος από τους συλληφθέντες που αντιμετωπίζει τέτοια χρηματική εγγύηση. Στους υπόλοιπους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρεωτική παρουσία στις αρχές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους, ενώ σε δύο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ (οι ίδιοι ζήτησαν χρηματική εγγύηση αντί για περιοριστικούς όρους).
Μια πρώτη προσέγγιση γύρω από την υπόθεση αποτυπώνεται στο ακόλουθο κείμενο της Συσπείρωσης Αναρχικών, στην οποία συμμετέχει και ο Μανώλης. Η συλλογή χρημάτων στο Ρεσάλτο (όπως και αλλού) έχει αρχίσει. Όσοι και όσες θέλετε να συμβάλλεται θα μπορούσατε να το κάνετε την Παρασκευή το βράδυ, που μετά τις 9:00μμ, όπως και τις προηγούμενες Παρασκευές, θα βρισκόμαστε στην ταράτσα του στεκιού.

1 σχόλιο:

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

Όπως είχαμε δηλώσεις ευθύς εξ αρχής η επιβολή εγγύησης 70.000 ευρώ στον αναρχικό σύντροφο Μανώλη Λιόλιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή ούτε «κατά φαντασίαν».
Είχαμε κάνει γνωστό πως θα υποβληθεί αίτηση παράτασης της προθεσμίας καταβολής της εγγύησης, πράξη που συνοδεύεται συνήθως με αίτημα μείωσης του ποσού.
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 8 Ιουλίου, ως μία κίνηση που δεν εκλιπαρεί την επιείκεια των μισθωμένων υπαλλήλων του κράτους, αλλά με σκοπό να αναλογισθούν τις ευθύνες και ό,τι συνεπάγεται η απόφασή τους να ζητούν λύτρα για έναν αναρχικό αγωνιστή, που έτυχε να αιχμαλωτίσουν στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων.
Ακολουθεί το εν κατακλείδι της αίτησης, μετά από τα τυπικά νομικοτεχνικά σημεία.
«… Επειδή από την ηλικία των 19 ετών συμμετέχω ανιδιοτελώς στους κοινωνικούς αγώνες και όχι βέβαια με πρόθεση βιο¬πορισμού, αλλά ως στάση ζωής, –από την πρώτη στιγμή της σύλληψής μου δήλωσα ευθαρσώς ότι είμαι αναρχικός– θεωρώντας την συμμετοχή μου ως την ελάχιστη ένδειξη αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας και ευθύνης για έναν αυριανό ανεξούσιο κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης και αλλη¬λεγγύης.
»Επειδή τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι ανύπαρκτα, όπως άλ¬λωστε φαίνεται και από το εκκαθαριστικό της εφορίας, όπου βέβαια δεν καταγράφονται να βρίσκονται στην κατοχή μου ούτε ακίνητα, ούτε αυτοκίνητο, ούτε καν ένα μοτοποδήλατο.
»Επειδή είναι πρωτοφανές να επιβάλλεται σε έναν αναρχικό διαδη¬λωτή που χτυπήθηκε ανηλεώς (με αποτέλεσμα να αποκτήσει εκτός των άλλων μια τρύπα δυόμισι εκατοστών στο πίσω μέρος του κεφα¬λιού από δολοφονικό κτύπημα με γκλομπ), όπως εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές, τέτοιο ποσό, αντίστοιχο με ποσά που επιβάλλονται σε κατηγορούμενους για οικονομικά εγκλήματα, στημένους αγώνες ή για το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου (!!!).
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΩ
»Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση.
»Να αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος της εγγυοδοσίας του πρωτοφανούς, για διαδηλωτή, ποσού των 70.000 ευρώ με εκείνον της εγγυοδοσίας των 1.500 ευρώ, που ανταποκρίνεται στις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες μου».
Δε λησμονούμε ούτε λεπτό πως έχουμε να κάνουμε με τους εχθρούς της ελευθερίας και τους υποτακτικούς τους.
Όπως δε μας διαφεύγει, επίσης, πως η εγγύηση είναι μέσο εξαναγκασμού, απειλής, τρομοκράτησης, εκβιασμού, αλλά και εξουθένωσης, όποιου σκλάβου πέσει για τον ένα ή τον άλλο λόγο ή με κάποια αφορμή στα χέρια των μηχανισμών της εξουσίας, καθώς και ένα ακόμη μέσο που αποσκοπεί στο να καταστείλλει ανθρώπους που αγωνίζονται.
Αλλά και το ότι είναι ένας τρόπος να ευνοούνται και να συνεχίζουν το «έργο» τους τα τσιράκια και τα κάθε είδους εγκληματικά στοιχεία (μπάτσοι, δικαστές, εκβιαστές, δολοφόνοι, βιαστές, σωματέμποροι, πρεζέμποροι, βουλευτές και υπουργοί καθώς και κάθε είδους «βατοπεδινοί») που βρίσκονται στην υπηρεσία του κρατισμού.
Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
www.anarchypress.gr