Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ένας πρώτος μικρός "απολογισμός" των 3 παρεμβάσεων της συνέλευσης εξεγερμένων από τις περιοχές μας

Όπως ήταν ανακοινωμένο από τη σχετική αφίσα-κάλεσμα, το απόγευμα της Τρίτης 15/6 μαζευτήκαμε στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Κρεμάσαμε τα ταμπλό και τα πανό μας, στήσαμε τη μικροφωνική εγκατάσταση, τον προτζέκτορα και το πανί προβολής.
Κατά τη διάρκεια της τρίωρης παρέμβασής μας, μοιράσαμε εκατοντάδες κείμενα και εφημερίδες, πιάσαμε κουβέντα με δεκάδες περαστικούς ή θαμώνες στην πλατεία και κατά τις 9:30μμ, παρουσία 80-90 ανθρώπων ξεκινήσαμε την προβολή τριών βίντεο συνολικής διάρκειας 1 ώρας, το ένα για τη διεθνή και ελληνική εκδοχή της συστημικής κρίσης, το δεύτερο για την εξέγερση στην αργεντινή το 2001 και το τρίτο για τους οικονομικούς εκτελεστές (μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ για τον έλεγχο και τη λεηλασία ολόκληρων οικονομιών ανά τον κόσμο).
Με την ίδια μορφή και υποδομή την επόμενη μέρα, Τετάρτη 16/6, μαζευτήκαμε στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πέρα από τους ανθρώπους που περνούσαν ή βρίσκονταν στην πλατεία, εκατοντάδες κείμενα και εφημερίδες μοιράσαμε επίσης στην Πρόνοια και στη στρογγυλή πλατεία στον Γαλαξία. Τις βιντεοπροβολές παρακολούθησαν 50-60 άνθρωποι.
Το τριήμερο της συνέλευσης εξεγερμένων Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Πειραιά ολοκληρώθηκε με αντίστοιχη παρέμβαση στην πλατεία Λαού, στο Κερατσίνι, την Πέμπτη 18/6.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης έγινε αναγραφή συνθημάτων και αφισοκόλληση στην τριγύρω περιοχή, μοιράστηκαν και πάλι εκατοντάδες εφημερίδες και κείμενα, ενώ την προβολή των βίντεο παρακολούθησαν 80 περίπου άνθρωποι.
Ο συλλογικός απολογισμός ακόμα δεν έχει γίνει (προφανώς θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες και θα ανακοινωθεί διαδικτυακά), όμως η πρώτη "εικόνα" από αυτές τις 3 μέρες στις πλατείες των περιοχών μας είναι το λιγότερο θετική. Συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: