Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ας μιλήσει ο δρόμος

Η φετινή πρωτομαγιά με τις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις συμπέφτει με μια πρωτόγνωρη αντικοινωνική επίθεση της εγχώριας και υπερεθνικής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας: περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, επιπλέον φορολογικά χαράτσια, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, απελευθέρωση του ορίου απολύσεων, μείωση των αποζημιώσεων, περαιτέρω ελαστικοποίηση και επισφάλεια στις εργασιακές σχέσεις. Η λεηλασία και η υποδούλωση βαθαίνουν.
Αν δεν ξεσηκωθούμε εμείς και δεν αναμετρηθούμε τώρα με τις επιταγές του κράτους και των αφεντικών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, τότε ποιός θα το κάνει και πότε;
Ανάμεσα στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις ξεχωρίζουμε τα αναρχικά καλέσματα στο Μουσείο στις 11:00 και το κάλεσμα των σωματείων βάσης και ακηδεμόνευτων ταξικών πρωτοβουλιών στις 11:30 στην πλ. Βικτωρίας (Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, πρωτοβουλία εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα, Διακόπτες: εργαζόμενοι στο χώρο του θεάματος, άνεργοι-άνεργες). Ελπίζουμε και συνηγορούμε υπέρ της "διασταύρωσης" και ενοποίησης των δυο συγκεντρώσεων σε μια κοινή πορεία.
Ας μιλήσει ο δρόμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: