Κυριακή 11 Απριλίου 2010

απόπειρα εμπρησμού στον "αγρό"

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Απρίλη, το Αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος (στο πάρκο τρίτση) δέχτηκε για δεύτερη φορά, μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, εμπρηστική φασιστική επίθεση. Ουσιαστικά πρόκειται για απόπειρα εμπρησμού, αφού η φωτιά ήταν περιορισμένης έκτασης και οι ζημιές ασήμαντες. Στον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό περιλαμβάνονταν και σκάγια, ενώ η επίθεση συνοδεύτηκε και από μια παροιμιώδη για τη γλίτσα έως και το κωμικό της στοιχείο, που την κάνει να μοιάζει με φάρσα, ανάληψη ευθύνης από τα θρασύδειλα φασιστοειδή. Και η επίθεση αυτή καταγράφεται ως η συνέχεια άλλων επιθέσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν στις περιοχές μας (στο αναρχικό στέκι Θερσίτης στο Ίλιον, τον Ιούνη και το Δεκέμβρη του 2007, όπως και πιο πρόσφατα τον περασμένο Δεκέμβρη στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο Βοτανικός κήπος στην Πετρούπολη), αλλά και σε άλλα εγχειρήματα στην Αθήνα και την επαρχία. Και βέβαια, όπως έχουμε ξαναπεί, οι επιθέσεις είναι απόρροια των χαρακτηριστικών λειτουργίας και δράσης των εγχειρημάτων και έρχεται να συνδράμει στην ολοένα εντεινόμενη κρατική καταστολή που δέχονται οι άνθρωποι που στέκονται ανυποχώρητα εχθρικά και ενάντια στο σύνολο των επιβολών αυτού του εξουσιαστικού πολιτισμού.


Ο Αγρός λειτουργεί από τον περασμένο Μάη προτάσσοντας την επανοικειοποίηση των ελεύθερων δημόσιων χώρων μέσα από τη συλλογική, αντιιιεραρχική, αδιαμεσολάβητη και αντιεμπορευματική δράση. Είναι ένα εγχείρημα γης που επιτίθεται στα κυρίαρχα αναπτυξιακά σχέδια και τη λεηλασία της φύσης, με την καλλιέργεια και τη φροντίδα της γης από εμάς τους ίδιους και τις ίδιες. Η καρδιά του εγχειρήματος είναι η γη. Κι αυτή, δεν καίγεται…


Και η ανάληψη ευθύνης για τη φασιστική επίθεση, που επιβεβαιώνει περίτρανα ότι «ο ρατσισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων»


Δεν υπάρχουν σχόλια: