Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Εμπρηστική επίθεση και στη Villa Amalias

Με 24 ώρες διαφορά από την επίθεση με μολότοφ στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση δέχτηκε και η κατάληψη της Villa Amalias (Αχαρνών & Χέυδεν).
Οι επιθέσεις αυτές προφανώς σχετίζονται με τη συναυλία αριστερών και αντιρατσιτικών οργανώσεων στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, παρότι ούτε οι συγκεκριμένες καταλήψεις ούτε γενικότερα οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές συμμετείχαν στη διοργάνωση της συναυλίας αφού η τελευταία έγινε υπό την προστατευτική εγγύηση του κράτους.
Συνάμα, όμως, η στοχοποίηση των καταλήψεων δε θα εξαντληθεί στις συγκεκριμένες (αποτυχημένες μάλιστα) επιθέσεις. Τα κατασταλτικά επιτελεία (μετά την προσωρινή αναστολή των μεθοδεύσεων που ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη με την παραγγελία του τότε εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Σανιδά) έχουν ξαναβάλει στο τραπέζι τα πολιτικά και επιχειρησιακά σενάρια εκκένωσης των καταλήψεων. Των μικρών αυτών γαλαξιών αυτοοργάνωσης της καθημερινότητας και των αγώνων. Των μικρών αυτών γαλαξιών αντίστασης και αλληλεγγύης, που αποτελούν ορμητήρια δράσης και εδαφικοποιημένα πειράματα καθημερινής ζωής όπως την επιθυμούμε και την προτάσσουμε.
Μετά λόγου γνώσεως, θα σας προτείναμε να μην το επιχειρήσετε...


* Η ανακοίνωση της κατάληψης για την επίθεση που δέχτηκε υπάρχει στα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης.

1 σχόλιο:

ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ είπε...

ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ

- Επίδοξοι εμπρηστές των κατειλημμένων χώρων, που έχουν για χρόνια δοκιμαστεί απέναντι σε πολύ ισχυρότερους αντιπάλους από σας;

- Φρεσκοβαμμένες πόρνες της ενημέρωσης που χαμογελάτε στους νέους σας προστάτες μιλώντας για αλλαγή στην στάση των δυνάμεων καταστολής τη στιγμή που όλοι οι «ενοχλητικοί» χώροι φρουρούνται υπό την απειλή αστυνομικών όπλων και τη λάσπη πιπεράτων ρεπορτάζ;

- Εσείς οι γεμάτοι έπαρση νέοι υπερασπιστές του νόμου και της τάξης όταν πλημμυρίζετε τους δρόμους της πόλης με ένοπλους μισθοφόρους, φρουρούς ενός κόσμου που σας εχθρεύεται και σύμμαχοι των οπαδών του ολοκληρωτισμού;

Η στάση μας δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η νική σας δεν πρόκειται να έρθει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 2/11, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση με μολότωφ η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37. Οι καταληψίες σβήνουν τις εστίες φωτιάς και βρίσκουν μιά σακούλα με μολότωφ και ίχνη αυτοπυρπόλυσης στο πεζοδρόμιο απέναντι από την κατάληψη.

Το απόγευμα τις ίδιας μέρας πραγματοποιείται αντιρατσιστική συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα με περιφρουρητική παρουσία της αστυνομίας(!) και θεαματικές αντεγκλίσεις με κάποιους από τους «αγανακτισμένους» κατοίκους και φασίστες.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 3/11 είναι η σειρά της Villa Amalias να δεχτεί κάποιες μολότωφ. Και πάλι οι εστίες σβήνονται γρήγορα. Το δελτίο τύπου που δίνει η διεύθυνση ασφαλείας και αναπαράγουν οι δημοσιογράφοι, κάνει λόγο για πέντε δράστες. Κάτι θα ξέρουν ...

Υ.Γ. Στις 9/11 δικάζονται οι 5 αγωνιστές που συνελήφθησαν μετά από παρέμβαση στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στις 9 Ιούνη και το άνοιγμα της πόρτας της παιδικής χαράς. Τα δικαστήρια στην Ευελπίδων είναι ο χώρος της αλληλεγγύης.

ανακοίνωση της κατάληψης villa amalias στο blog της : http://villa-amalias.blogspot.com/