Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Αστυνομιά παντού, στόχος η κοινωνική εκπειθάρχηση

Μετά τον αστυνομικό στρατό κατοχής στα Εξάρχεια, την επαναφορά των πολιτικών και επιχειρησιακών σεναρίων για αστυνομικές εισβολές στους κατειλημμένους απελευθερωμένους χώρους και τις εξαγγελίες για την επαναφορά του "αστυνομικού της γειτονιάς", σε άρθρο του ασφαλιτοδημοσιογράφου του ΒΗΜΑτος Λαμπρόπουλου στο φύλλο της Παρασκευής 6 Νοέμβρη (σχετικά με τις αλλαγές στην αστυνομία που σχεδιάζει ο Χρυσοχοϊδης) διαβάζουμε: "Μελετά και προωθεί την επέκταση των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκια αντιεξουσιαστών και εκτός της περιοχής των Εξαρχείων, καθώς εκτιμάται ότι πιθανόν χρησιμοποιούνται για την οργάνωση επιθέσεων από αναρχικούς".
Κάποιες ανώδυνες για την πολιτική και οικονομική εξουσία κυβερνητικές κινήσεις κοινωνικού εντυπωσιασμού-εφησυχασμού και η προσφορά αριστερής συναίνεσης με κάποια αιτηματικά ανταλλάγματα (από τμήματα τόσο της κοινοβουλευτικής όσο και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς), δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι η αντι-εξεγερτική εκστρατεία του κράτους και των απολογητών του, που εξελίσσεται 1 χρόνο τώρα, συνεχίζεται αταλάντευτα. Το νέο κατασταλτικό δόγμα θέλει αστυνομία παντού. Στόχος η κοινωνική εκπειθάρχηση.
Μόνο που τώρα ο ιδεολογικός πόλεμος (σε αντίθεση με την προηγούμενη πολιτική διαχείριση) αποκτά κεντρική σημασία για την άσκηση των κατασταλτικών μεθοδεύσεων: απονοηματοδότηση/αποπολιτικοποίηση των περιεχομένων του κοινωνικού απελευθερωτικού αγώνα, προσπάθεια περιορισμού της κοινωνικής επιρροής του και εγκληματοποίησης των ακηδεμόνευτων και αντισυναινετικών εστιών αντίστασης.
Οι δήμιοι παρατάσσονται, μα και εμείς είμαστε αποφασισμένοι/-ες να προχωρήσουμε. Επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα. Συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: