Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Δημόσια Δήλωση Ολικής Άρνησης Στράτευσης

Πριν από λίγες μέρες μου ήρθε το χαρτί κατάταξης στον ελληνικό στρατό για τις 19/5/2009 στην Καλαμάτα.
Ως αναρχικός μου είναι αδιανόητο και αδύνατο να συμμετέχω σε έναν καθαρά εξουσιαστικό μηχανισμό, όπως είναι ο ελληνικός στρατός. Συνειδητά αρνούμαι να μετατραπώ σε ένα γρανάζι αυτής της δολοφονικής μηχανής και να υπηρετήσω πιστά και υπάκουα την πατρίδα και τα εθνικά ιδεώδη.
Ο ελληνικός στρατός, όπως και κάθε στρατός ανά την υφήλιο έχει ως κύριο στόχο την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και της εσωτερικής τάξης μέσα στα γεωγραφικά όρια που ορίζει το κάθε κράτος ως ιδιοκτησία του. Οι εθνικοί στρατοί από την αρχή της δημιουργίας τους, αλλά κυρίως μετά την λεγόμενη εποχή της παγκοσμιοποίησης, λειτουργούν ως τελευταία και πιο κύρια ασφαλιστική δικλίδα των συμφερόντων της διαχειριστικής “elite”, με άμεσο στόχο την αποτροπή των τυχών κοινωνικών εξεγέρσεων. Αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του κρατικού μηχανισμού και τη δύναμη επιβολής των επιταγών των εξουσιαστών πάνω στην κοινωνία.
Ως άτομο που αντιτείθομαι στην κοινωνική ειρήνη και στη διατήρηση της εσωτερικής τάξης, πιστεύω πως ένας τέτοιος μηχανισμός πρέπει να καταστρέφεται και όχι να τρέφεται με ανθρώπινο υλικό.
Φυσικά ο ελληνικός στρατός αποτελεί το κύριο μέσο διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων, όπως η προστασία του χώρου που ορίζει το κράτος ως ιδιοκτησία του. Ένα μεγάλο τμήμα του τοποθετήθηκε στα σύνορα που δημιουργήθηκαν για την αποτροπή της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων μέσα σ’ αυτή την οριοθετημένη ιδιοκτησία.
Κάθε χρόνο μετανάστες ακρωτηριάζονται ή συλλαμβάνονται από τις νάρκες και τις περιπόλους του ελληνικού στρατού που προσπαθεί με κάθε μέσο να αποτρέψει την είσοδο αυτών των εξαθλιωμένων ανθρώπων που το μόνο που αναζητούνε είναι το προσωπικό τους δικαίωμα στην ζωή και στην επιβίωση.
Ως άνθρωπος που σέβομαι τον εαυτό μου και τις ανθρώπινες ζωές δεν επιθυμώ να είμαι συνένοχος ούτε στον ελάχιστο βαθμό σ’ αυτόν τον αιματοβαμμένο μηχανισμό.
Ένας άλλος στόχος του εθνικού στρατού είναι η αλλοίωση της προσωπικότητας του κάθε ατόμου που εισέρχεται μέσα σε αυτόν. Η στρατιωτική μηχανή λειτουργεί σαν ένα τεράστιο σχολείο ανάπλασης συνειδήσεων. Προσπαθεί μέσα από την ομαδοποίηση και την στρατιωτική πειθαρχεία να μηδενίσει την ατομική σκέψη και μέσα από την εθνικιστική κατήχηση να ενσταλάξει στα μυαλά των ατόμων τα κρατικά ιδεολογήματα, όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός, ο μιλιταρισμός και κυρίως η υποταγή του ανθρώπου στο κράτος και τους νόμους του. Η λοβοτομή των συνειδήσεων που επιτυγχάνεται μέσω αυτού του μηχανισμού είναι από τους κύριους λόγους που η πολιτική εξουσία διατηρεί και στηρίζει αυτό το θεσμό.
Ως αναρχικός υπερασπίζομαι την ατομικότητα και αντιτείθομαι στην τυφλή εξουσιαστική ομαδοποίηση και ομοιογενοποίηση. Επίσης παλεύω για την κατάργηση όλων των στρατών και των σωμάτων ασφαλείας, που έχουν ως στόχο τους την διασφάλιση της κυριαρχίας των εξουσιαστών. Αρνούμαι να συμμετάσχω σε οποιοδήποτε πόλεμο εκτός από τον κοινωνικό ταξικό πόλεμο ο οποίος στοχεύει στην πλήρη και ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους και κάθε ιεραρχικά δομημένης κοινωνίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Αναστασίου Κώστας
Μάιος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: